Error: manca enllaç de capçalera a la plana

La UAB acull la primera trobada del projecte ClearFarm

ClearFarm

El Rectorat i la Facultat de Veterinària de la UAB acullen la trobada que donarà el tret de sortida al ClearFarm, un projecte que agrupa 14 entitats de sis països diferents per millorar el benestar dels animals de granges de porcs i vaques lleteres.

11/11/2019

Totes les entitats que formen part del ClearFarm es van reunir a la UAB, els dies 11 i 12 de novembre, per celebrar la trobada de llançament del projecte, una iniciativa finançada per la Comissió Europea a través del programa Horitzó 2020, que té l’objectiu de dissenyar una plataforma basada en sensors capaç d’informar sobre l’estat de benestar dels animals de granja.

La trobada va començar amb un acte inaugural que va comptar amb les intervencions de Xavier Manteca, investigador del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB i coordinador del projecte, i Valeria Mariano, de la Comissió Europea. Durant els dos dies es van debatre les estratègies a seguir per assolir amb èxit el projecte i les tasques a desenvolupar en els propers mesos. 

El benestar animal s’ha convertit en un aspecte fonamental de la producció ramadera, però la seva avaluació continua sent un repte. A través del ClearFarm, es pretén fomentar la innovació i explotar plenament les noves possibilitats tecnològiques per permetre un millor benestar animal a tota la cadena de producció i contribuir així, a una producció sostenible del bestiar porcí i lleter, els dos sistemes ramaders amb més producció a Europa. 

El projecte utilitzarà sensors existents al mercat capaços de controlar una àmplia gamma de variables relacionades amb el comportaments dels animals, la seva salut física i mental, l’impacte ambiental i la productivitat. Aquestes dades les recollirà una plataforma connectada que, mitjançant un algoritme, proporcionarà una informació fàcil d'entendre sobre el benestar dels animals adaptada a cada públic. D'aquesta manera, ajudarà els productors a optimitzar el procés de producció i els consumidors a tenir més informació sobre els antecedents dels productes animals.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies