Premi Amics de les Biblioteques 2021

PRESENTACIÓ DEL PREMIAT DE LA 6a EDICIÓ (2021) DEL PREMI “AMIC DE LES BIBLIOTEQUES”


Bonaventura Bassegoda
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bonaventura Bassegoda i Hugas és catedràtic d’Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des de 1998, on és professor des de 1978. Ha estat director del Gabinet de Dibuixos i Gravats del Museu Nacional d’Art de Catalunya (1991-1993), director del Departament d’Art de la UAB (1994-1998), membre de la junta directiva del Comité Español de Historia del Arte (1994-2004), gestor d’art de la Subdirecció General de Projectes de Recerca del Ministeri d’Educació i Ciència (2004-2007) i vicerector de Transferència Social i Cultural de la UAB (2008-2012). És membre numerari de la Reial Acadèmia catalana de Belles Arts de Sant Jordi des del 2012 i de la secció Històrico-arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans des del 2017.


És el director de la Biblioteca Digital d’Història de l’Art Hispànic (www.uab.cat/biblioteques/arthispanic), un projecte que es va encetar el 2008 amb la col·laboració de la Biblioteca d’Humanitats, especialitzat en la literatura artística del segle XIX  i principis del XX.
 
La BDHAH recull documentació digitalitzada per la UAB (llibres i revistes que formen part dels fons de les biblioteques de la UAB i d’altres institucions (ETSAB-UPC, Universidad Complutense, l, etc.). També selecciona bibliografia sobre art hispànic que es troba en diferents repositoris digitals (per exemple, la Biblioteca Valenciana Digital o la Biblioteca Virtual de Andalucía). Es pot trobar documentació de tot tipus: revistes, assaigs, catàlegs d’exposicions, monografies sobre artistes o sobre edificis, conferències, etc.