Vés al contingut principal

L'ECIU University amplia els reptes

06 jul. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els reptes són una oportunitat única perquè els estudiants adquireixin habilitats rellevants per al seu futur, desenvolupar idees en un entorn internacional i entrar en contacte amb empreses i organitzacions públiques d’arreu d’Europa. Els estudiants de la UAB poden triar qualsevol dels reptes proposats per les universitats participants a l’ECIU University.

Delta de l'Ebre. Repte ECIU

Els estudiants de grau poden reconèixer al propi expedient els crèdits ECTS associats als reptes com activitats universitàries de cooperació, solidàries, culturals, esportives o de representació estudiantil.

La UAB posa en marxa dos nous reptes en el marc de l’ECIU University:

Engaging energy transition to pursue a new energy system

El sistema energètic actual es basa principalment en països productors de combustibles fòssils i grans empreses proveïdores d'electricitat. Influeixen fortament en els preus del mercat de l'energia i proporcionen energia de fonts que afecten considerablement el medi ambient i la salut humana. Aquest sistema, però, ja no és sostenible.

Els participants al repte hauran de dissenyar solucions innovadores i comunicar-les de manera eficaç per implicar la societat civil en la construcció d'un nou sistema d'energia renovable, transparent i distribuïda que empoderi les comunitats.

Aquest repte, la inscripció del qual ja és oberta, començarà el 15 de setembre i finalitzarà al febrer.

Big data & climate change in Barcelona

L'informe AR6 de l'IPCC (2022) adverteix que el canvi climàtic ha arribat de manera irreversible i afectarà la vida dels ciutadans d'arreu del món, i situa les ciutats al capdavant de possibles accions.

Els participants hauran de buscar solucions per millorar la qualitat de vida de les persones anticipant-se i abordant de manera proactiva reptes com la contaminació, les inundacions urbanes, les onades de calor, la seguretat del trànsit, els incendis i la millora de la salut, entre d'altres.

Aquest repte també té la inscripció oberta i es desenvoluparà durant tres dies a l’octubre/novembre (pendent de confirmar).

Experiència internacional

A banda dels reptes que ofereix la UAB, els estudiants poden participar a qualsevol de les propostes de les universitats que formen part de l’ECIU University. En l’actualitat, hi ha 15 reptes més proposats amb inscripció oberta, que van des de la reducció de la petjada de CO2 en empreses lituanes a la biologia sintètica, passant per nous usos dels plàstics reciclats. Moltes d’aquestes experiències inclouen una curta estada de mobilitat a la universitat organitzadora (s'especifica en la descripció de cada repte).

Més informació: Plataforma de reptes 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Reducció de les desigualtats
  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Energia neta i assequible
  • Educació de qualitat
  • Consum i producció responsables
  • Aliança pels objectius

Dins de