Vés al contingut principal

L'ECIU University posa en marxa nous micromòduls

14 feb. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els micromòduls que ofereixen les diferents universitats de l’ECIU University, a diferència dels reptes, són píndoles formatives breus que permeten als estudiants aprofundir en l’ODS 11 de les Nacions Unides, aconseguir competències addicionals que l’ajudaran en la resolució d’un repte o bé aprendre un altre idioma. En aquests moments, la UAB n’ofereix 4.

Mans d'un equip amb bombetes enceses.

L’alumnat pot triar qualsevol dels micromòduls oferts per les diferents universitats europees.

L’ECIU University ha posat en marxa 8 nous micromòduls que ofereixen les diferents universitats europees, la inscripció dels quals ja es troba oberta a través de la nova plataforma. De temàtica diversa, l’alumnat pot trobar-ne sobre ciència ciutadana, intel·ligència artificial, idiomes…

Els micromòduls són píndoles formatives, de durada diversa depenent de la càrrega de treball, que permeten a l’alumnat adquirir competències fonamentals per resoldre els reptes de l’ECIU University, aprofundir en la temàtica de ciutats i comunitats sostenibles (objectiu 11 de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides) i aprendre un nou idioma.

Tot i que els micromòduls i els reptes de l’ECIU University estan connectats, es tracta d’elements independents alhora: encara que haver cursat un micromòdul es pot considerar útil a l’hora de resoldre un repte de temàtica afí, és possible apuntar-se només a una de les dues experiències, segons les preferències i les necessitat de cada alumne.

Per apuntar-s’hi, l’ECIU University ha posat en marxa una nova plataforma on hi ha tota l’oferta de micromòduls per al 2023, el format de participació (presencial, en línia o mixt) els requisits d’admissió així com la data límit i les modalitats d’inscripció, que varien segons el micromòdul i la universitat coordinadora.

Micromòduls a la UAB

En l’actualitat, la UAB n’ofereix 4: Citizen Science, a practical approach for methods and tools, on es tractaran temes com la participació pública a la ciència, crowdsourcing, voluntariat...; Gender as a cross-cutting tool for understanding, diagnosing, and solving challenges, on l’alumnat podrà identificar i comprendre els conceptes claus del pensament feminista i com aplicar una perspectiva de gènere i queer en l'anàlisi dels reptes socials; Language Studies - Catalan i Language Studies – Spanish, amb diferents nivells per facilitat l’aprenentatge de l’idioma.

Nous reptes

L’ECIU University ofereix 5 reptes que tenen la inscripció oberta en l’actualitat. D’una banda, The Sustainable Wine Race i The Flowers Gourmet Hackathon, oferts per la Universitat de Trento, de l’altra, School education on conscious consumption and waste disposal i Consumer Digital Engagement for Energy Sustainability, oferts per la Universitat Tecnològica de Kaunas, i Innovative Entrepreneurship, de la Universitat de Linköping.

Més informació: Plataforma de micromòduls 
Plataforma de reptes
Vídeo de la Jana Vives: els micromòduls

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Energia neta i assequible
  • Educació de qualitat
  • Consum i producció responsables
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aliança pels objectius
  • Aigua neta i sanejament

Dins de