Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
ECIU University

"L'ECIU University deixa de ser un projecte per passar a ser un programa"

29 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i actual president de l’ECIU, Màrius Martínez, ha presentat la nova fase de l’ECIU University, que tot just comença ara després de ser renovada per la Comissió Europea durant el mes de juliol passat.

Presentació de la nova fase de l'ECIU University al Comtec

L’acte, celebrat el passat 25 de novembre a l’espai COMTEC de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB, va aplegar totes les persones que, d’una manera o una altra, han fet possible posar en marxa l’ECIU University a la UAB.

El vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i actual president de l’ECIU, Màrius Martínez, va començar fent balanç de la prova pilot que tot just acaba: “avui tanquem una etapa de tres anys. Això deixa de ser una projecte per passar a ser un programa”. Martínez també va referir-se a la importància de la comunitat UAB en l’ECIU University tot afirmant que “aquest és un programa que interpel·la tota la universitat i és important que hi hagi persones d’àmbits tant diferents per construir la universitat europea”.

Xavier Ariño, cap del Gabinet de Projectes Institucionals, va afirmar que “hi ha una aposta molt ferma amb aquesta connexió amb el territori”, ja que “l’ECIU University no és una cosa aïllada de la universitat”. En aquest sentit, Ariño va referir-se a la importància dels reptes locals perquè “adquireixen una dimensió internacional gràcies a poder treballar en xarxa amb d’altres universitats”.

Després d'uns vídeos on els responsables dels diferents grups de treball de l’ECIU University van explicar les fites aconseguides durant aquests tres anys, la coordinadora institucional de l’ECIU University a la UAB, Mireia Galí, va fer un resum de la fase que tot just comença: “s’ha estat treballant durant tres anys en com ha de ser l’ECIU University al 2030, perquè la idea és esdevenir un ecosistema”. En aquest sentit, hi haurà 11 plans temàtics i 3 fases que ajudaran a construir la universitat europea.

Fases del nou programa de l'ECIU University

L’acte va acabar amb el parlament de Myra Ronzoni, gestora del projecte, que va explicar als assistents involucrats aspectes més organitzatius de com es vol treballar en aquesta nova fase.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Energia neta i assequible
  • Consum i producció responsables
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aliança pels objectius
  • Aigua neta i sanejament

Dins de