Vés al contingut principal

Jornades del projecte RETOLD sobre digitalització i patrimoni arqueològic

01 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El projecte RETOLD, que estudia com preservar el patrimoni digital dels museus arqueològics a l’aire lliure i en què participa la UAB a través del CEPArq i el Departament de Prehistòria, organitza els dies 7 i 8 de juny unes jornades sobre digitalització i patrimoni arqueològic a l’OpenLab de Facultat de Filosofia i Lletres. Durant els dos matins hi haurà presentacions obertes a tothom, prèvia inscripció abans del 2 de juny.

Museu a l'aire lliure del CEPARQ

Les institucions sòcies del projecte RETOLD, finançat pel programa Creative Europe, estan treballant des del 2021 en la creació d’un sistema estandarditzat de recopilació, digitalització i difusió del coneixement sobre els processos de reconstrucció d’edificis i tradicions que es duen a terme als parcs arqueològics. Aquest sistema ha de permetre emmagatzemar les dades en un format d’accés obert, perquè professionals dels museus, investigadors i el públic en general hi puguin accedir i utilitzar-les lliurement.

En les jornades organitzades els dies 7 i 8 de juny, que suposen la primera reunió presencial del projecte, hi ha col·laborat la xarxa CORE en Patrimoni Cultural de la UAB.

La trobada és una oportunitat per escoltar i debatre els darrers projectes en l’àmbit de la digitalització del patrimoni arqueològic, tant des del punt de vista de la recerca com de la conservació i la divulgació. Les presentacions aniran a càrrec de Nicolò dell’Unto (Lund University, Suècia), Sofia Pescarin (CNR, Itàlia), Héctor Orengo (Institut Català d’Arqueològica Clàssica, ICAC), Joan Anton Barceló, professor del Departament de Prehistòria i coordinador del màster oficial de Patrimoni I Humanitats Digitals de la UAB i Oriol Vicente, coordinador de la CORE en Patrimoni Cultural. El segon matí tindrà lloc una taula rodona amb les persones convidades per debatre i confrontar perspectives en relació a la digitalització del patrimoni arqueològic. Després de la pausa, qui vulgui, podrà visitar els OpenLabs de la UAB.

Programa de les jornades: https://exarc.net/eu-projects/retold/meetings/june-2022-uab

Web del projecte: https://exarc.net/eu-projects/retold

Dins de