Vés al contingut principal

En marxa nous reptes i micromòduls de l'ECIU University

30 juny 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els reptes són una oportunitat única perquè els estudiants adquireixin habilitats rellevants per al seu futur, desenvolupin idees en un entorn internacional i entrin en contacte amb empreses i organitzacions públiques d’arreu d’Europa. Els micromòduls, en canvi, són píndoles formatives breus que permeten als estudiants aprofundir en l’ODS 11 de les Nacions Unides, aconseguir competències addicionals que l’ajudaran en la resolució d’un repte o bé aprendre un altre idioma.

Estudiants de l'ECIU

Els estudiants de la UAB poden triar qualsevol dels reptes i micromòduls proposats per les universitats participants a l’ECIU University i reconèixer crèdits. 

La UAB posa en marxa tres nous reptes en el marc de l’ECIU University:

Meet our neighbors: break the class, race, and gender segregation in Sant Joan Despí

Aquest repte vol construir convivència i sentit d'identitat, millorar els vincles socials entre barris al municipi de Sant Joan Despí i trencar prejudicis i mapes mentals. Per fer-ho, les persones participants hauran de partir de la pregunta següent: quines solucions hi ha per afavorir la diversitat i la igualtat d'oportunitats entre la població dels diferents barris que integren el municipi, alhora que es creen experiències de ciutadania global?

El repte té un format híbrid, amb sessions virtuals i treball de camp, i es desenvoluparà entre el 3 d’octubre i el 30 de novembre. La inscripció ja és oberta.

Dealing with discrimination in young groups

L'objectiu principal del repte és estudiar com conscienciar els joves de la ciutat de Terrassa sobre les discriminacions perquè aquestes puguin ser identificades per l'Administració local i, en conseqüència, augmentar l'eficàcia de les polítiques públiques municipals. Les persones participants hauran d’analitzar diferents discriminacions que pateixen determinats col·lectius concrets dins del sector juvenil, tenint en compte els espais on es produeixen per recollir i sistematitzar la informació sobre la discriminació a la ciutat i així donar respostes amb un enfocament integral.

El repte, la inscripció del qual ja es troba oberta, tindrà un format híbrid i es desenvoluparà entre els mesos d’octubre i desembre.

Guarantee food security based on local ecosystems

La Botiga és un projecte de garantia alimentària, empoderament comunitari i sostenibilitat que va sorgir com a resposta a les estratègies tradicionals de distribució d'aliments davant de les situacions d'inseguretat alimentària que pateixen els col·lectius més empobrits de la comunitat al municipi del Prat de Llobregat. L’alumnat participant al repte haurà d’estudiar l'impacte real que aquest model de servei té a la comunitat i aportar evidència dels beneficis transformadors de la seva implantació.

Aquest repte, la inscripció del qual ja és oberta, té un format 100 % virtual i una càrrega de treball mitjana de 6,5 hores setmanals des del 9 d’octubre al 20 de desembre.

Micromòduls de la UAB

A banda de reptes, l’alumnat també te la possibilitat de cursar micromòduls, unes píndoles formatives breus que els permeten aconseguir més competències.

En aquet sentit, la UAB ha obert la inscripció de quatre: Energy in transportation, per aprendre a calcular l'impacte dels nostres sistemes de transport en termes d'energia i explorar les millors estratègies per reduir-ne l'impacte; Gender as a cross-cutting tool for understanding, diagnosing, and solving challenges, on l’alumnat podrà identificar i comprendre els conceptes claus del pensament feminista i com aplicar una perspectiva de gènere i queer en l'anàlisi dels reptes socials; Language Studies - Catalan i Language Studies – Spanish, amb diferents nivells per facilitat l’aprenentatge de l’idioma.

Què aporta l’ECIU University a l’alumnat?

Les oportunitats d'aprenentatge, tant reptes com micromòduls,  no només serveixen per obtenir noves habilitats i desafiar la manera de pensar. L’alumnat també podrà:

  • Adquirir experiència internacional, a través de la col·laboració amb les diferents universitats europees.
  • Construir connexions. Treballar amb estudiants, empreses i comunitats d'arreu d'Europa permetrà fer créixer la xarxa de connexions en els sectors privat, públic i sense ànim de lucre.
  • Liderar la innovació, contribuint al canvi social a través de projectes innovadors i proposant solucions que canviïn el joc, fent un impacte durador a la societat.

Experiència internacional

A banda dels reptes i micromòduls que ofereix la UAB, els estudiants poden participar a qualsevol de les propostes de les universitats que formen part de l’ECIU University. Aquests programes es poden trobar a la nova plataforma de reptes i micromòduls, actualitzada periòdicament, i van des de la intel·ligència artificial a l’enginyeria. Moltes d’aquestes experiències inclouen una curta estada de mobilitat a la universitat organitzadora (s'especifica en la descripció de cada repte).

Més informació: Plataforma de l’ECIU University

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Reducció de les desigualtats
  • Energia neta i assequible
  • Educació de qualitat
  • Consum i producció responsables
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aliança pels objectius

Dins de