Vés al contingut principal

El 'Presidium' de l'ECIU, encapçalat per Màrius Martínez, es renova

22 juny 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Mari Walls, de la Universitat de Tampere (Finlàndia) i Jan-Ingvar Jönsson, de la Universitat de Linköping (Suècia) han estat elegits vicepresidenta i tresorer de l’ECIU respectivament a la junta que va tenir lloc el proppassat 17 de juny de manera virtual. El Presidium, encapçalat per vicerector de Relacions Internacionals de la UAB, Màrius Martínez, compta també amb Tom Veldkamp, de la Universitat de Twente (Països Baixos), com a coordinador Erasmus+ de l’ECIU University.

Presidium de l'ECIU
D'esquerra a dreta: Màrius Martínez, president de l'ECIU; Mari Walls, vicepresidenta; Jan-Ingvar Jönsson, tresorer; Tom Veldkamp, coordinador Erasmus+ ECIU University.

"Junts treballarem per construir una universitat europea innovadora basada en el nostre ADN: desafiant el pensament convencional i fent un impacte veritable i real a Europa i més enllà."

Jan-Ingvar Jönsson, de la Universitat de Linköping (Suècia), substitueix el vicerector Màrius Martínez, que n’havia estat el tresorer fins al mes de març.

Per la seva banda, la nova vicepresidenta, Mari Walls, de la Universitat de Tampere (Finlàndia), va agrair la tasca del seu predecessor, Per Michael Johansen, de la Universitat d’Aalborg (Dinamarca) i va referir-se a les “decisions estratègiques” que han de convertir “l’ambiciosa ECIU University en una realitat”.

El nou Presidium treballarà estretament en la transició de la xarxa d’universitats cap a un futur conjunt com a universitat europea que funcioni, interactuant en un ecosistema europeu obert d’indústria i PIMEs, ONGs d’estudiants, regions i municipis. El Presidium de l'ECIU té un paper crucial a l'hora de transmetre la Visió n2030 internament a l'ECIU i externament als grups d'interès i accelerar-la.

Durant els propers mesos, la junta de l’ECIU ha d'establir importants orientacions estratègiques i el president de l'ECIU, Màrius Martínez, confia en un Presidium fort que lideri el canvi. En aquest sentit, Martínez ha explicat que hauran de “fer front a un enorme repte que està conduint l’ECIU a construir i fer realitat la l’ECIU University, un nou referent en educació superior a Europa i a tot el món”. “El nou Presidium es reforça, ara compta amb quatre membres i estic molt honrat de tenir a bord tres grans rectors de les nostres universitats. Junts treballarem per construir una universitat europea innovadora basada en el nostre ADN: desafiant el pensament convencional i fent un impacte veritable i real a Europa i més enllà”, ha afegit.

Més informació: ECIU

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Pau, justícia i institucions sòlides
  • Energia neta i assequible
  • Educació de qualitat
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aliança pels objectius

Dins de