Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
ECIU University

Darrers dies per unir-se als nous reptes de la UAB a l'ECIU University

24 feb. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Es tracta d’una oportunitat única que permetrà als estudiants adquirir habilitats rellevants pel seu futur, desenvolupar idees en un entorn internacional i entrar en contacte amb empreses i organitzacions públiques d’arreu d’Europa. La participació en els reptes permet cercar solucions creatives a problemes de la vida real, generant un impacte real a les comunitats i regions. Els estudiants podran convalidar la seva participació amb 6 crèdits ECTS.

Imatge nous reptes ECIU

Els estudiants que participin als reptes rebran un certificat i podran obtenir 6 crèdits ECTS.

La UAB posa en marxa dos nous reptes, la inscripció dels quals romandrà oberta fins al proper 9 de març.

Reinventar l'accés als aliments

Com combatre l'estigma de la pobresa alimentària implementant alternatives sostenibles i nous circuits locals per tal de distribuir aliments recuperats? Com repartir aquests aliments entre la ciutadania, tenint en compte les persones vulnerables? Donar resposta a aquestes qüestions és el punt de partida d’aquest desafiament, proposat conjuntament per la UAB i el Consorci Comarcal del Vallès occidental.

Els estudiants hauran de descobrir noves maneres de transformar la redistribució habitual dels aliments (bancs d'aliments) per tal de dignificar l'accés als aliments i promoure la cohesió social, liderant projectes locals per reduir el malbaratament alimentari.

En aquest sentit, els estudiants treballaran propostes que permetin, entre d’altres, identificar bones pràctiques (socials i logístiques) d'altres territoris transferibles al Vallès Occidental, dissenyar fórmules innovadores per a la logística i el transport d'aliments, Identificar les necessitats socials relacionades amb l'accés als aliments i trobar noves solucions que dignifiquin les persones vulnerables, etc.

El repte es desenvoluparà en format virtual, des del 14 de març fins a finals de juny.

Inclusió digital contra la desigualtat social

Aquest repte s'emmarca en el projecte "Connecta Barcelona", un programa pilot impulsat per l'Ajuntament de Barcelona per abordar la bretxa digital a través de tres estratègies: subministrament d'equipament electrònic, accés a connexió a Internet i alfabetització digital.

El programa se centra al barri de Trinitat Nova ja que, segons els indicadors socioeconòmics, és el més afectat per la bretxa digital. Es prestarà especial atenció a les 400 famílies que han rebut dispositius tecnològics per connectar-se a Internet.

Els estudiants treballaran per establir les bases que defineixin les polítiques urbanes digitals contra la bretxa digital.

El repte es desenvoluparà en format virtual, des del 14 de març fins a finals de juny, però pot incloure sessions presencials a Barcelona amb estudiants internacionals (pendent de confirmació). Amb l'objectiu de facilitar el treball de camp de l'estudiant al districte de Trinitat Nova, es contemplen diverses beques per a la mobilitat de la ciutat o entorn.

Experiència internacional

A banda dels reptes que ofereix la UAB, els estudiants poden participar a qualsevol de les propostes de les universitats que formen part de l’ECIU University. En l’actualitat, hi ha 5 reptes més proposats per la Universitat de Trento, la Universitat Tecnològica de Kaunas i la Universitat de Twente.

Entre l’oferta de l’ECIU Univesity, també hi ha 44 micromòduls amb inscripció oberta, que proporcionen una informació especifica sobre un àrea concreta (accessibilitat, idiomes, intel·ligència artificial...) alhora que ajuden a fomentar l'esperit empresarial, la comunicació intercultural, l'idioma estranger i d'altres habilitats.

Més informació: Plataforma de reptes 
Plataforma de micromòduls

La solució a un repte de l'ECIU University, becada per implementar la segona fase

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats
  • Fi de la pobresa
  • Educació de qualitat

Dins de