Vés al contingut principal

Darrers dies per inscriure's als nous reptes de l'ECIU University

14 juny 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

L’estudiantat de la UAB pot unir-se als equips internacionals de qualsevol de les 12 institucions que formen l’ECIU University per tal de resoldre els reptes reals plantejats i aconseguir fins a un màxim de 6 crèdits ECTS. Dels 18 reptes disponibles, que tancaran la inscripció properament, la UAB n’ofereix 3.

ECIU Agora

L’alumnat pot participar en qualsevol dels reptes oferts per les diferents universitats europees i convalidar fins a un màxim de 6 crèdits ECTS a la UAB. 

La inscripció als reptes de l’ECIU University, que s’iniciaran properament, és a punt de tancar. Per a aquest semestre, l’estudiantat de la UAB podrà triar entre els 18 reptes proposats per les diferents institucions europees sobre temàtiques molt diverses: des de mobilitat verda fins a l’economia circular, passant per la digitalització de ciutats. En aquesta edició, la UAB n’ofereix 3:

Prevenció dels residus tèxtils: l’objectiu és disposar d’eines per establir un projecte que permeti sensibilitzar la població i les infraestructures necessàries per reduir els residus tèxtils. Per fer-ho, els participants hauran d’analitzar els hàbits de consum i de substitució de la roba i els canvis que la població hauria d’adoptar per reduir l’impacte de la industria tèxtil.

Sostenibilitat i ús alimentari: aquest repte pretén garantir mecanismes i circuits logístics i tecnològics que permetin planificar, recollir, distribuir, supervisar i garantir la traçabilitat dels aliments des dels punts d’ús fins a la distribució, tenint en compte les especificitats dels municipis, principalment, del Vallès Occidental.

Transformar el programa gratuït de distribució d'aliments garantint la seguretat alimentària per a grups vulnerables (2a ed): l’objectiu és repensar i transformar el model actual de seguretat alimentària (gratuït i basat en subvencions), tenint en compte tota la cadena de valor alimentària i els actors per tal de proporcionar una transformació integral en termes de polítiques i pràctiques relacionades, tot assegurant que els grups vulnerables satisfan les seves necessitats.

Reptes internacionals

A banda dels reptes oferts per la UAB, els estudiants poden unir-se a les diferents propostes de les universitats que formen part del consorci. En aquests moments, la Universitat de Hamburg, l’INSA, la Universitat de Kaunas, la Universitat de Tampere, la Universitat d’Stavanger i la Universitat de Trento tenen oberta la inscripció a reptes que van des de l’economia circular a la millora del transport passant per la digitalització de les ciutats o el desenvolupament d’edificis autònoms en termes d’energia.

L’essència de l’ECIU University és l’enfocament basat en desafiaments on els estudiants, els professors i els investigadors cooperen amb les empreses i la societat per resoldre reptes de la vida real.

Des de que es van posar en marxa els primers reptes, l’any 2020, més d’un centenar d’estudiants ja han participat en diferents desafiaments, que incloïen una àmplia selecció de temes: des de la transformació de la distribució gratuïta d’aliments fins a la utilització de l’espai públic.

Per què unir-se als reptes de l’ECIU University

Els reptes als que s’enfrontaran els estudiants volen tenir un impacte a la societat a través de la resolució de problemes reals que afecten les comunitats. En aquest sentit, l’estudiantat formarà part d’equips internacionals multidisciplinaris que permetrà, no només ampliar contactes, sinó també desenvolupar i millorar competències i habilitats com treball en equip, resolució de problemes...

Per tal de participar en un repte, les persones interessades han de registrar-se a la plataforma de l’ECIU University i sol·licitar el programa. A més, han de complir els següents requisits: estudiar en alguna de les 12 institucions membres, fer el darrer curs de grau o un màster, tenir aprovats un mínim de 120 crèdits ECTS, tenir nivell B2 d’angles del Marc europeu comú de referència per a les llengües del Consell d’Europa i, opcionalment, experiència amb treball emprenedor. Les persones participants podran reconèixer fins a un màxim de 6 crèdits ECTS.

Més informació:

Plataforma de reptes de l’ECIU University
Jana Vives explica què és l’ECIU Universit
Jana Vives explica com apuntar-se als reptes

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

 • Treball digne i creixement econòmic
 • Salut i benestar
 • Reducció de les desigualtats
 • Pau, justícia i institucions sòlides
 • Indústria, innovació i infraestructures
 • Fam zero
 • Energia neta i assequible
 • Educació de qualitat
 • Consum i producció responsables
 • Ciutats i comunitats sostenibles
 • Aliança pels objectius

Dins de