Vés al contingut principal

Comença el cicle de seminaris en línia sobre public engagement

17 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Comunitat de pràctica de public engagement de SMART-ER organitza quatre seminaris web sobre public engagement, que podran ser útils en la implementació dels projectes de ciència ciutadana de la comunitat universitària. El primer dels seminaris tindrà lloc el proper 21 de novembre a les 12 h per mitjà de la plataforma Zoom.

Seminari Ciència Ciutadana

La Comunitat de pràctica de public engagement de l’institut virtual de recerca SMART-ER, centrat en les regions intel·ligents i sostenibles i emmarcat en l’ECIU University, organitza una sèrie de quatre seminaris web sobre public engagement per tal de facilitar la implementació dels projectes de ciència ciutadana de la comunitat universitària.

El primer dels seminaris, «Utopia is a necessary country. Future workshops in the context of engaged research», tindrà lloc el proper 21 de novembre a les 12 h per mitjà de la plataforma Zoom. La sessió tractarà sobre els future workshops (tallers del futur), desenvolupats per l'escriptor, periodista, historiador i activista per la pau austríac Robert Jungk. Aquests tallers ofereixen espais perquè els ciutadans puguin participar en debats crítics, de planificació creativa amb visió de futur i de realització de solucions alternatives als assumptes d'interès. Els future workshops s'han utilitzat, des de fa més de 60 anys, en àmbits com el desenvolupament comunitari, les campanyes polítiques o la planificació urbana, entre d’altres. Després d'una breu introducció, el seminari web se centrarà en el potencial dels future workshops com a element de recerca d'acció participativa en la metodologia d'iniciatives de recerca compromesa.

Aquest primer seminari serà ofert per Mathias Urban, responsable de la Càtedra Desmond d'Educació Infantil i director del Centre de Recerca sobre la Primera Infància (ECRC) de la Universitat de la Ciutat de Dublín (Irlanda). Urban és professor de pedagogia a la Universitat d’Stavanger, Noruega, així com professor afiliat i fellow del EDPolicyFORWARD, el centre de política educativa de la Universitat George Mason, als Estats Units. Treballa sobre qüestions de sistemes integrats de primera infància, diversitat i igualtat, justícia social i professionalitat en contextos socioculturals diversos. Guardonat amb nombrosos premis, té més de 20 anys d'experiència en el disseny i el lideratge de projectes de recerca col·laborativa internacional i és membre del grup de treball d'experts de la Comissió Europea sobre educació i atenció a la primera infància.

Més informació:
https://www.eciu.org/for-researchers/webinars-public-engagement

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Aliança pels objectius

Dins de