Vés al contingut principal

Adoptada la visió de l’ECIU University per al 2030

03 nov. 2020
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El Consell de l’ECIU University, del qual en forma part la rectora en funcions, Margarita Arboix, ha adoptat la visió d’aquesta iniciativa europea per al 2030, confirmant una estratègia a llarg termini que reunirà estudiants, professors, investigadors, empreses, sector públic, ONG i ecosistemes regionals de tota Europa. 

Visió de l'ECIU University 2030

La visió adoptada descriu com l’ECIU University serà pionera com a universitat basada en la resolució de desafiaments a nivell europeu per donar resposta  a les necessitats de la societat.  

La transformació digital n’és clau, ja que l’ECIU University opera en múltiples realitats i explota àmpliament les oportunitats basades en dades. En aquest sentit,  els entorns virtuals immersius combinats amb la gamificació proporcionen nous estàndards per a la interacció natural instantània dins de la comunitat formada per les 12 institucions membres.  

Les micro-credencials basades en recerca que ofereix l’ECIU University arreu d’Europa són el nucli de les habilitats personalitzades i el desenvolupament de competències dels seus estudiants. Aquest tipus de formació flexibilitza i perfecciona la força de treball europea, desenvolupant ciutadans europeus creatius i resistents amb mentalitat emprenedora. 

Sobre l’ECIU University  

La Universitat ECIU és l’aliança universitària europea més gran amb 12 membres en 12 països europeus diferents. Es tracta d’una de les disset iniciatives internacionals que van ser seleccionades per la Comissió Europea a la convocatòria per a European Universities com a part del programa EU Erasmus+ i que rebrà un finançament de cinc milions d'euros   

El passat 7 de novembre de 2019, la UAB va acollir l'acte que va donar el tret de sortida a l’ECIU University, una iniciativa de l'European Consortium of Innovative Universities (ECIU), que vol esdevenir un model innovador d'universitat sense fronteres per respondre als desafiaments socials mitjançant formes innovadores de formació i investigació.   

Formen part de l'ECIU University la Universitat de Twente (Països Baixos) com a institució coordinadora i la Universitat de Linköping (Suècia), la Universitat Tecnològica d'Hamburg (Alemanya), la Universitat Autònoma de Barcelona (Espanya), la Universitat d'Aalborg (Dinamarca), la Universitat d'Aveiro (Portugal), la Dublin City University (Irlanda), la Universitat Tecnològica de Kaunas (Lituània), la Universitat d'Stavanger (Noruega), la Universitat  de Trento (Itàlia), la Universitat Tampere (Finlàndia), la Universitat de Tampere (Finlàndia) i l'Institut Nacional de Ciències Aplicades (INSA) de França.

Més informació: ECIU University 2030

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

    Dins de