Vés al contingut principal
Web de la UAB
Xarxa d'Humanitats Digitals de la UAB

Exposició virtual sobre comunals pastorals

08 març 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'exposició 'Territoris de vida al límit. Comunals pastorals de les Muntanyes Mediterrànies al segle XXI 'coordinada per l'investigador Pablo Domínguez, va ser inaugurada el passat 1 de març pel Museu Virtual d'Ecologia Humana, amb més d'un centenar fotografies, vídeos i textos.

Exposició virtual sobre comunals pastorals

Es tracta de la primera exposició temporal de 2021. Els béns comuns pastorals de la serra mediterrània són pastures conservades, generació rere generació, per les comunitats locals de pastors, a través d'una governança raonada, el que implica una negociació permanent i una presa de decisions comunitària per assegurar un ús sostingut de la pastura any rere any i un accés igualitari a tots els seus membres.

L'exposició ha estat comisariada per Pablo Domínguez, investigador vinculat a l'ICTA-UAB i al Departament d'Antropologia social i cultural de la UAB, i desenvolupada amb les aportacions de 23 persones de sis països (Espanya, França, Marroc, Montenegro, Sèrbia i Turquia), pertanyents a diversos camps de recerca, cooperació i mitjans de comunicació. Entre els autors es troben Francisco Godoy, Pau Senosa, Adrià Peña i Montserrat Ventura, investigadors del Departament d'Antropologia cultural i social de la UAB.

L'exposició inclou tant pintures com a material audiovisual. Es recomana no utilitzar el mòbil sinó una pantalla d'ordinador per a la visualització de l'exposició:

Vitrina
https://museoecologiahumana.org/en/galeria/territories-of-life-on-the-edge/

Entrada a l'exposició
https://museoecologiahumana.org/en/obras/presentacion-i-espejismos/

Entrada per països
Morocco: https://museoecologiahumana.org/en/obras/on-the-long-trail-morocco-transhumant/
Spain: https://museoecologiahumana.org/en/obras/other-forms-of-life-spain-the-community-united-we-stand/
Montenegro: https://museoecologiahumana.org/en/obras/a-tale-of-beauty-and-corruption-montenegro-friction/
Turkey: https://museoecologiahumana.org/en/obras/fading-commons-turkey-flow-with-the-flock/

Dins de