Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Sociologia

El departament

El Departament de Sociologia de la UAB, creat l’any 1985 i adscrit a la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, promou i organitza docència i recerca de l’àrea de coneixement de la sociologia.

Pel que fa a la docència, coordina els ensenyaments d’aquesta disciplina en diverses facultats de la UAB, i organitza i desenvolupa programes de màster i doctorat. El doctorat de Sociologia, iniciat el curs 1986-1987, té des de l’any 2006 la menció de qualitat que atorga el Ministeri de Ciència i Innovació.

Com a unitat de recerca, el Departament promou les activitats i iniciatives d’investigació i transferència de coneixements del seu personal acadèmic i hi dóna suport. El Departament disposa actualment de nou grups de recerca que treballen en àrees com ara les polítiques socials, l’educació, el treball, la religió, les migracions, família, classe social, gènere o disseny institucional.

Amb l’objectiu de difondre la recerca original i el treball teòric rigorós en sociologia i altres ciències socials afins, el Departament publica la revista "Papers, Revista de Sociologia". Papers és una de les publicacions sociològiques capdavanteres al món hispanoparlant, amb continguts que cobreixen tots els camps de la investigació social.

El vincle entre recerca, docència i difusió està constantment present en les activitats del Departament mitjançant la participació de doctorands i doctorandes als grups de recerca, la programació regular de seminaris i jornades, i una presència destacada de professorat visitant.