Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental

Actualitat

Resultats de la cerca

  • Imatge de microscopia electrònica de rastreig on es pot observar els suports estables estudiats, el quitosan (dreta) i el biochar (esquerra), per immobilitzar les nanopartícules de coure catalitzadores de la conversió de diòxid de carboni a metanol.

    Nous catalitzadors per a l'aprofitament del Biogàs

    El biogàs és una opció prometedora com a recurs renovable, però la seva composició inclou algunes impureses, com el diòxid de carboni. Investigadors del Departament han utilitzat catalitzadors basats en nanopartícules de coure immobilitzades en suports estables, com el quitosan o el biochar, per la conversió de diòxid de carboni a metanol. Aquesta innovació obre les portes a un futur més sostenible i energèticament eficient.

  • Fertilab

    FertiLab: tancament de cicles cap a la sostenibilitat local en l'agricultura

    El projecte FertiLab es proposa convertir els subproductes de la producció de biogàs en biofertilitzants enriquits, biopesticides i bioestimulants, de gran interès per a l’agricultura sostenible. FertiLab està liderat pel Grup de Recerca en Compostatge (GICOM) de la UAB i hi participen tres universitats, dos grups de recerca i un soci industrial.

  • Squeezer

    El projecte Squeezer per millorar la digestió anaeròbia

    En el Grup de Recerca en Compostatge de la UAB s'està duent a terme el projecte SQUEEZER, l'objectiu del qual és la millora del procés de digestió anaeròbia a partir de nanomaterials. Així, es pretén augmentar el contingut de metà del biogàs producte de la digestió anaeròbia i convertir el diòxid de carboni en metanol, enriquint aquest biogàs.