La Comissió Acadèmica del Consell Social aprova les candidatures de la UAB a la Distinció Jaume Vicens Vives i a la menció M. Encarna Sanahuja Yll
La Comissió Acadèmica del Consell Social de la UAB ha aprovat les candidatures que es presentaran aquest any a les distincions Jaume Vicens Vives i a la menció M. Encarna Sanahuja Yll, guardons impulsats per la Generalitat de Catalunya per reconèixer la qualitat docent i la incorporació de la perspectiva de gènere a la universitat.

La Comissió Acadèmica celebrada el passat dimarts 29 d’abril, ha acordat proposar la doctora Maria Dolors Márquez Cebrián, professora de la Facultat d’Economia i Empresa i guanyadora del Premi a l’Excel·lència Docent 2025, com a candidata individual de la UAB a la Distinció Jaume Vicens Vives. Aquesta distinció reconeix trajectòries docents destacades i iniciatives innovadores a la docència universitària catalana.
Pel que fa a la menció M. Encarna Sanahuja Yll, que premia la inclusió de la perspectiva de gènere en la docència, s’han aprovat dues candidatures de la UAB. En modalitat individual, s’ha proposat la doctora Maria Guadalupe Romero Ramos, professora de la Facultat de Traducció i d’Interpretació. En modalitat col·lectiva, la candidatura escollida ha estat la del Grup d’Educació i Gènere de la Facultat de Ciències de l’Educació.
Durant la sessió també es va informar sobre la proposta de modificació de la normativa sobre el règim de permanència als estudis oficials de grau i de màster de la UAB, aprovada l’any 2011. Una modificació que respon a la necessitat d’actualitzar el marc normatiu i garantir-ne l’adequació a la realitat acadèmica actual. L’objectiu és obrir un espai de debat i recollida d’aportacions abans d’iniciar el tràmit formal d’aprovació.
Per altra banda, les va informar favorablement sobre diverses propostes que seran elevades al Consell de Govern: la creació del grau en Humanitats i Gestió de la Cultura, la creació de dos màsters en Geosciences for the Energy Transition i Història de la Ciència: Història, Patrimoni i Comunicació Científica, i l’extinció del màster en Recerca Clínica.
Així mateix, s’han emès informes favorables a cinc recursos de permanència presentats per estudiants de grau i màster, valorant positivament les al·legacions presentades i autoritzant la continuïtat dels seus estudis en casos justificats.
Finalment, la Comissió s’ha donat per assabentada de l’informe anual sobre l’aplicació de la normativa de permanència durant el curs 2024-2025.