Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Cirurgia

La 6a edició del concurs «Tesi en 4 minuts» serà el 17 de maig

06 març 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La UAB convoca una nova edició del concurs «Tesi en 4 minuts», en el qual es planteja el repte als estudiants de doctorat de presentar la seva tesi doctoral en un temps màxim de quatre minuts. El termini d’inscripció és del 3 al 22 de març, i el 17 de maig tindrà lloc la presentació dels finalistes davant del tribunal.

Tesi4minuts

El concurs, dirigit als estudiants de doctorat de disciplines científiques, els repta a presentar la seva recerca utilitzant un llenguatge planer i apte per a un públic general en un temps màxim de quatre minuts. Entre els requisits per participar trobem: ser estudiant actiu com a mínim de segon de doctorat a la UAB, no haver defensat la tesi doctoral el dia de la convocatòria i adquirir el compromís de ser representant de la UAB, si s’esdevé guanyador, en el concurs «Tesi en 4 minuts» de la Fundació Catalana per a la Recerca, que tindrà lloc el 22 de juny a Lleida.

L’estructura del concurs es divideix en dues fases. Primerament, els aspirants han de presentar les seves propostes mitjançant un formulari al web. Seguidament, s’ha de presentar un resum de la tesi doctoral i una presentació en format vídeo. Pel que fa a la segona fase, les persones seleccionades pel jurat han d’assistir a una activitat formativa que tindrà lloc els dies 2 i 4 de maig, en la qual es prepararan per a la presentació. Finalment, el 17 de maig els finalistes presentaran la tesi doctoral davant del tribunal.

El jurat, format per un representant del Vicerectorat de Recerca, un representant del Vicerectorat de Comunicació i Cultura i membres investigadors de la UAB i de la Junta Permanent de l’Escola de Doctorat, atorgarà els guardons, dotats amb recompenses econòmiques. El primer premi compta amb la recompensa de 800 € i el finançament del viatge a Lleida del guanyador i el segon premi està dotat amb 500 €. D’altra banda, el premi del públic consisteix en 200 € i, com a novetat, enguany el premi especial Joan Oró a la transmissió de valors i emprenedoria concedirà al guanyador 300 € de recompensa (aquests dos últims premis són compatibles i acumulables amb els premis del jurat).

Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs en detall en l’enllaç següent: https://www.uab.cat/tesi4minuts/.

Dins de