Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Ciències de la Computació

The BrAIn Roads

08 feb. 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Programa

18:00 h | Benvinguda i presentació

18:15 h | Projecció del documental

18:45 h | Taula Rodona: El futur de la mobilitat als Pirineus i més enllà

Inscripcions gratuïtes

Imatge BrAIn Roads

Sobre el documental

The BrAIn Roads és un documental divulgatiu que narra la trepidant recerca d'un grup d'investigadors i investigadores del Centre de Visió per Computador immersos en el desafiant repte de desenvolupar una intel·ligència artificial que permeti que un vehicle condueixi de manera autònoma per les zones rurals.

Amb el finançament de la Generalitat de Catalunya, el repte busca donar una resposta econòmica i sostenible a la manca de transport públic que afecta a les àrees rurals i més aïllades. L’equip científic es troba amb el desafiament d’haver d’entrenar la IA en una carretera de muntanya estreta, amb poca visibilitat, amb condicions meteorològiques adverses i sense cobertura mòbil. Una prova de concepte que difereix dels prototips de conducció autònoma existents, dissenyats majoritàriament per àrees urbanes.

Mitjançant una prospecció als entramats de la recerca en intel·ligència artificial, el documental ens transporta des dels laboratoris del CVC fins a les emocionants proves de camp al parc natural de l'Alt Pirineu a través d’un viatge pels èxits, contratemps i complexitats tecnològiques viscudes per l’equip al llarg del projecte.

The BrAIn Roads ofereix una perspectiva apassionant del món de la ciència i la innovació, connectant el públic amb la història inspiradora d’un equip de recerca que treballa incansablement per transformar la conducció autònoma i construir ponts cap a una mobilitat del futur més accessible i sostenible.

Aquest documental exposa els resultats del projecte de Tecnologies Digitals Avançades sobre conducció autònoma al medi rural, finançat per la Generalitat de Catalunya i executat pel CVC, amb la col·laboració de SEAT, Volkswagen i la Fundació i2CAT.

The BrAIn Roads és una producció de Minifilms TV.

Moderada per:

XANTAL LLAVINA
Periodista de ràdio i televisió, divulgadora TIC i conferenciant. Directora i presentadora del programa d’emprenedors i transformació digital “Revolució 4.0” a Catalunya Ràdio i TV3. 

Ponents:

ANTONIO M. LÓPEZ
Investigador principal del projecte al CVC i professor ICREA Academia a la UAB


PILAR CONESA
Fundadora i presidenta i d'Anteverti i comissària de l'Smart City Expo World Congress 


ORIOL MAS
Coordinador tècnic d'ADAS Parking & Innovation a SEAT/CUPRA


PILAR DELLUNDE
Coordinadora del Grau en Filosofia de la UAB


GUILLEM ESTEBAN
President de l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Isil i Alós

 

Tràiler

Dins de