Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Ciència Política i Dret Públic

Sessió sobre corrupció política i el projecte de llei de persones alertadores

17 oct. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El proper divendres 28 d’octubre, a les 10 h. a la Sala de Graus de la Facultat de Dret tindrà lloc una sessió amb el Dr. Joan Queralt, Catedràtic de Dret Penal de la UB, sobre corrupció política i el projecte de llei de persones alertadores.

UE

El divendres 28 d’octubre tindrà lloc una sessió sobre corrupció política i el projecte de llei de persones alertadores a càrrec del Dr. Joan Queralt, Catedràtic de Dret Penal de la UB. L’acte transcorrerà a les 10 h a la Sala de Graus de la Facultat de Dret.

Es parlarà sobre el Projecte de Llei que el govern espanyol vol aprovar per fer front a la corrupció, i que regula la protecció de les persones que informen sobre infraccions que vulneren l’ordenament europeu i nacional. Aquesta futura llei preveu que quan la informació reveli la possibilitat que s'hagi comès un delicte, s'haurà de comunicar immediatament a la fiscalia. D’aquesta manera, qualsevol ciutadà o funcionari públic podrà denunciar les operacions, subvencions i adjudicacions sospitoses.

Per altra  banda, amb la finalitat d'establir garanties contra informacions falses o delacions espúries, que poden generar un greu dany a persones, institucions públiques o empreses, se sancionarà la comunicació o la revelació pública d'informació sabent-ne la falsedat. El règim sancionador contempla, per exemple, amonestacions públiques, la prohibició d'obtenir subvencions o de contractar amb l'Administració Pública i multes que podran anar de 1.001 a 300.000 euros en el cas de persones físiques i de 10.001 a 1.000.000 d'euros cas de les jurídiques.

Dins de