Manresa, capital de la cultura catalana

Manresa, capital de la cultura catalana 2018
Exposició sobre la ciutat de Manresa a la planta baixa de la Biblioteca d’Humanitats, que es podrà veure durant tot el mes de març

07/03/2018

La ciutat de Manresa és la nova Capital Cultural Catalana del 2018 (Manresa CCC’18), després d’haver-ne tingut la titularitat Reus.

Gràcies a la Capitalitat, Manresa vol reivindicar el capital cultural i patrimonial de la ciutat: com el seu llegat ignasià, la seva riquesa arquitectònica i museística, les tradicions festives pròpies, actius culturals reconeguts com la Fira Mediterrània o el Teatre Kursaal, i el seu ric teixit associatiu. A més, Manresa CCC’18 és el punt de sortida d’un viatge transformador i dinamitzador que culminarà d’aquí quatre anys, amb Manresa 2022, la commemoració del 500è aniversari de l’arribada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat de camí a Jerusalem.

Amb la col·laboració especial de l’Ajuntament de Manresa, la Biblioteca d’Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb Sibhil·la (Servei Informació Bibliogràfica i de Documentació d’Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya) ens hem adherit a la celebració d’aquesta iniciativa amb una exposició sobre la ciutat de Manresa a la planta baixa de la Biblioteca d’Humanitats, que es podrà veure durant tot el mes de març.

Hi trobareu exposada una mostra de la riquesa cultural i patrimonial de la ciutat: els fets històrics més rellevants, la cultura tradicional, l'arquitectura i els museus, i les entitats i equipaments culturals més reconeguts. També hi ha un espai dedicat al llegat d’alguns dels manresans més destacats en l’àmbit de la literatura, la història i la música.

La iniciativa Capital Cultural Catalana és promoguda des del 2004 per l’Organització Capital de la Cultura Catalana: s’inspira en la Capital Europea de la Cultura, un títol que des del 1985 confereix la comissió i el parlament europeu a una o dues ciutats europees, perquè durant un any mostrin el seu desenvolupament i vida culturals.