La UAB participa en el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

Orgull LGTBIQ+ 2017

La Vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat Sara Moreno va presentar l'acte i la Directora de l'Observatori per a la Igualtat Joana Gallego va llegir el manifest de la diada.

19/06/2017

El passat dimecres 28 de juny, en motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, es va llegir un manifest a la plaça Cívica de la UAB per a reivindicar els drets d'aquest col·lectiu divers i heterogeni.  L'acte va tenir lloc a les 12h del migdia i va comptar amb les intervencions de Sara Moreno, Vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat, i Joana Gallego, Directora de l'Observatori per a la Igualtat de la UAB.
 
Sota el lema Fora la LGTBIfòbia de la UAB, la Directora de l'Observatori va llegir el manifest de la diada reivindicativa davant de la comunitat universitària. Joana Gallego va començant remarcant que encara queda molta feina per fer per revertir la situació d'opressió que pateixen les persones LGTBIQ avui en dia per la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. L'any passat es van registrar a l'estat espanyol 213 delictes d'odi per raó d'orientació o identitat sexual, i 24 per discriminació per raó de sexe i/o gènere, segons dades del Ministeri d'Interior. 
 
La Directora de l'Observatori va fer una crida a crear espais comuns de reflexió i de complicitat per tal d'interseccionar les diferents lluites lligades a les opressions per raó de sexe, gènere, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Per tal de combatre aquestes opressions i que tothom es pugui expressar lliurement respecte la seva orientació sexual o identitat de gènere es va instar a fer pedagogia a les famílies, a les escoles i als mitjans de comunicació. Finalment, es va reivindicar una Universitat Autònoma de Barcelona inclusiva on es pugui viure lliurement l'orientació sexual, la identitat de gènere i l'expressió de gènere.
 
Cal recordar que l'Autònoma disposa del Protocol d’actuació contra l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe, d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona, que és aplicable a tota la comunitat universitària (alumnat i personal treballador). També es disposa del Protocol pel canvi de nom legal al nom sentit adreçat a les persones transsexuals, transgènere i intersexuals de la comunitat UAB.  
 
Per a més informació sobre polítiques LGTBIQ+ a la universitat, consulteu la pàgina web de l'Observatori per a la Igualtat de la UAB.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies