Nou servei d'atenció psicològica per a víctimes de violència de gènere

atencio violencies

Coincidint amb el Dia Internacional contra les violències masclistes, el 25 de novembre, la Facultat de Psicologia ha reactivat el servei d'atenció psicològica en violència i relacions abusives de gènere a través del Servei de la Unitat Psicogèner, del Servei de Psicologia i Logopedia de la Facultat de Psicologia i en coordinació amb Observatori per la Igualtat de la UAB.

23/11/2017


La implementació del Protocol contra l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe, d'orientació sexual, d'identitat de gènere o d'expressió de gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), aprovat el juliol de 2016, va fer visible la necessitat de reforçar el servei d’atenció psicològica per casos de violència masclista.

La Unitat Psicogènere, que forma part del Servei de Psicologia i Logopedia de la Facultat de Psicologia, és l'encarregada d’oferir aquest servei, que aquest curs acadèmic 2017-2018 es reactiva, després d'un temps aturat, amb la incorporació d’una persona que atendrà a les persones que ho necessitin els dimecres, de 10 a 15h.  

El servei consisteix en l'acollida, assessorament i seguiment psicològic per persones que han viscut o viuen relacions abusives i violències de gènere (incloent violències LGTBI). També assessora i acompanya a persones pròximes (amigues i familiars) per tal de detectar necessitats i derivar als serveis corresponents.

En aquest sentit, Psicogènere col·labora amb diferents centres, preferentment de la xarxa pública per tal de poder oferir serveis d'atenció adaptats a les necessitats i demandes de cada persona.
La gestió i desenvolupament d’aquest servei d’assistència psicològica i psicosocial per part de Psicogènere es fa en coordinació amb l’Observatori per la Igualtat de la UAB.

Psicogènere es nodreix, i alhora sustenta, una part del treball del Grup de Recerca Des-Subjectant.GESPGI: Estudis Socials de la Subjecció i la Subjectivitat, dirigit per la professora Margot Pujal i Llombart del Departament de Psicologia Social


COM CONTACTAR AMB EL SERVEI:
Correu electrònic: psicologia.perspectiva.genere@uab.cat.

HORARI D'ATENCIÓ PSICOLÒGICA

Horari d’atenció amb visites concertades: dimecres de 10h a 15h
Lloc: Servei de Psicologia i Logopèdia (SPL) Unitat PSICOGÈNERE.
Facultat de Psicologia. Universitat Autònoma de Barcelona
Per demanar hora: Psicologia.perspectiva.genere@uab.cat

De Dilluns de Divendres al tef: 93 581 2901

Observatori per a la Igualtat de la UAB
Tel. 93 581 2929 de dilluns a divendres.

Més informació: pàgina web de Psicogènere

 

Notícies relacionades

Totes les notícies