L’equip d’otorinolaringologia de la Vall d’Hebron, centre vinculat a la UAB, pioner en utilitzar la robòtica per a tractar afectats per l’apnea del son

vall hebron
Mitjançant la cirurgia robòtica, Juan Lorente, professor del Grau en Logopèdia de la Facultat de Psicologia de la UAB i responsable del servei d’Otorinolaringologia de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron,  ha aconseguit que el tractament d’aquesta patologia sigui menys invasiu respecte el procediment convencional.

09/01/2018


L’apnea del son és un trastorn del son que es caracteritza per la interrupció de la respiració quan s’està dormint. Això provoca que els afectats per apnea obstructiva del son siguin més propensos a la somnolència durant el dia, degut a la mala qualitat del seu son durant la nit, i a més pot estar relacionada amb altres quadres mèdics, com poden ser la diabetis o la hipertensió pulmonar.

La intervenció quirúrgica necessària per a resoldre el trastorn, que se centra en la hipofaringe i la base de la llengua, era de difícil accés per via convencional i resultava molt invasiva per al pacient. Ara, mitjançant el Sistema Da Vinci, pioner al nostre país, la robotització permet reduir notablement el temps d’intervenció, les seqüeles estètiques i funcionals i l’estància hospitalària imprescindible.  L’equip de la Vall d’Hebron liderat pel doctor Lorente ha operat, fins ara, a set pacients amb aquest trastorn, amb resultats satisfactoris en tots els casos.