[CANCEL·LAT] Marie Lallier inaugura el curs de la Facultat de Psicologia

inauguraciocursFP

A la inauguració de curs de la Facultat de Psicologia, el 9 d’octubre, Marie Lallier pronunciarà la lliçó inaugural “Com la sensibilitat al ritme modela el cervell lector?”

06/10/2017


El dilluns 9 d’octubre, a les 12,30 h, l’auditori de les Facultats de Psicologia i de Filosofia i Lletres acollirà l’acte d’inauguració del curs 2017-2018 de la Facultat de Psicologia, que comptarà amb la lliçó magistral de Marie Lallier, experta reconeguda en lectura i adquisició del llenguatge. La inauguració serà presidida pel Vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB, Carlos Eliseo Sánchez, i per la Degana de la Facultat, Margarita Martí.

 Mariel Lallier, pertany al personal investigador i dirigeix el grup de recerca de trastorns del desenvolupament del llenguatge del Basque Center on Cognition Brain and Language, BCBL, centre situat a Donòstia.

 Al 2011 va obtenir una beca Marie Curie de dos anys per part de la Comissió Europea per investigar l'impacte del bilingüisme sobre el desenvolupament de la lectura. Des de llavors, ha treballat en projectes relacionats amb la lectura i l'adquisició del llenguatge en nens i adults monolingües i bilingües, amb i sense dislèxia, utilitzant diverses tècniques conductuals i de neuroimatge. També participa en estreta col·laboració amb els clínics per posar en pràctica la seva investigació fonamental.

 A la  lliçó magistral es presentaran els estudis recents duts a terme pel seu grup del BCBL, que mostren com la nostra capacitat de percebre un estímul rítmic pot afectar el desenvolupament de la lectura. Tractarà de demostrar que la prosòdia (és a dir, la música i el ritme del llenguatge) juga un paper fonamental a l'hora de desenvolupar les representacions fonològiques que s'utilitzen mentre llegim. A més, desvetllarà que la capacitat per sincronitzar-se a un ritme auditiu permet preparar el cervell per al processament ortogràfic lector, tot i que l'adquisició de la lectura no ha començat de manera formal. Finalment, debatrà les implicacions educatives i clíniques d'aquests treballs.

 Durant l’acte també es farà entrega dels diplomes corresponents als estudiants mereixedors del premi extraordinari de les titulacions de Grau en Logopèdia i Grau en Psicologia del curs 2015-2016. A més a més, es rendirà un petit homenatge a tots els professors, professores i personal d’administració i serveis, que es jubilen durant el curs 2016-2017.

 

Notícies relacionades

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Nota de l’Equip de Govern de la UAB

Davant la sentència que estima la demanda interposada per Joves Societat Civil Catalana, l’Equip de Govern acata la resolució judicial que ordena la inscripció de JSCC-UAB al directori de col·lectius de la UAB i alhora expressa un total desacord amb la sentència quan declara que la Universitat ha vulnerat drets fonamentals. Llegir més

Totes les notícies