Vés al contingut principal

Museus de Sant Cugat

Seu dels Museus de Sant Cugat

Els Museus de Sant Cugat s'incorporen el 2020 a la xarxa de seus del Campus d'Arqueologia de la UAB, fruit de l’estreta relació amb la recerca i la docència de la UAB gairebé des de la fundació d’aquesta.

Els museus van ser inaugurats el 2003 amb la missió principal de promoure la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni de Sant Cugat del Vallès. Compta com a seus principals amb el claustre del Monestir de Sant Cugat i el Celler Modernista, des d’on s’articulen les principals línies de treball:

  • El Monestir de Sant Cugat, seu central dels Museus de Sant Cugat, és un monument idoni des del qual explorar el món feudal, la cultura monàstica i l’art medieval.
  • El Celler Modernista és l’emblema del patrimoni local vinculat al Sant Cugat del vi, fruit d’una llarga tradició vinícola a la ciutat que arrela al món romà i arriba fins al segle XX.
  • L'entorn històric, artístic i arqueològic de la ciutat, amb un patrimoni ric i variat que reflecteix el passat i és recurs inesgotable per a l'activitat del museu.

En aquests tres àmbits es desenvolupa la recerca i la docència, així com la difusió i l'organització d'activitats relacionades amb la seva divulgació a la ciutadania. En ells es potencia el paper del patrimoni, la història i la cultura com a eines de gaudi personal i de transformació social, posant-los al servei de la ciutadania en múltiples facetes: educació, lleure i turisme, inclusió social, drets fonamentals, etc.

Informació complementària