Go to main content
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA‑UAB)

Vint estudiants de batxillerat participen al curs Bojos per la Natura que organitza l'´Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

16 May 2015
null Bluesky Share via WhatsApp Share via e-mail
El dissabte 16 de maig tindrà lloc la primera sortida de camp del curs Bojos per la Natura, la qual permetrà als estudiants que hi participen conèixer més de prop els sistemes naturals del delta de l'Ebre i alguns dels projectes de recerca que s'hi duen a terme. Bojos

El dissabte 16 de maig tindrà lloc la primera sortida de camp del curs Bojos per la Natura, la qual permetrà als estudiants que hi participen conèixer més de prop els sistemes naturals del delta de l'Ebre i alguns dels projectes de recerca que s'hi duen a terme. Bojos per la Natura és un curs que té com a objectiu acostar els estudiants de batxillerat al món de la recerca, mostrar-los com treballen els investigadors, quins són els temes de recerca més actuals i com els resultats de la recerca repercuteixen en la societat.



El curs Bojos per la Natura és una iniciativa de la Fundació Catalunya-La Pedrera, entitat aquesta que el 2013 va posar en marxa el programa Bojos per la Ciència amb l'objectiu d'estimular el talent científic entre els joves. Dins d'aquest programa marc, neix Bojos per la Natura, una proposta que desenvolupa l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i que es du a terme de manera paral·lela a altres cursos que diferents institucions organitzen sobre altres disciplines: matemàtiques, química, biomedicina, economia, etc.



El curs Bojos per la Natura es desenvoluparà al llarg de tot el 2015 i se celebrarà a l´'ICTA, a altres centres de recerca catalans i en espais naturals com el delta de l´'Ebre, Collserola, el Jardí Botànic Marimurtra i la muntanya d'´Alinyà. En total hi participen vint estudiants de batxillerat de diversos instituts catalans, els quals han estat seleccionats en funció del seu currículum i interès en la matèria.



Fins a la data s'´han dut a terme diferents sessions a l´'ICTA sobre paleontologia, climatologia, ecosistemes aquàtics, ecologia marina, estudis sistemàtics en botànica i zoologia i, també, pràctiques d´'anellatge d'´ocells al mateix campus de la UAB, oportunitat aquesta molt celebrada pels estudiants perquè valoren molt les possibilitats de tenir un contacte més directe amb la natura, de poder estudiar la natura però fora de les aules.



L´'interès i la motivació de tots aquests estudiants de batxillerat permet suposar que no només continuaran els seus estudis relacionats amb la natura en l´'àmbit universitari sinó que, a més a més, alguns d'´ells seran els futurs d´'investigadors de la UAB.


Within