Go to main content

Xerrada: "Mediterrani, punt calent de biodiversitat", amb Jordina Belmonte

Share via WhatsApp Share via e-mail

Event details

Jordina Belmonte, investigadora de l'ICTA-UAB participarà al cicle "Genòmica i biodiversitat", coordinat per la Iniciativa Catalana per a l’Earth Biogenome Project i l' Institut d'Estudis Catalans (IEC).

 

Xerrada: "Mediterrani, punt calent de biodiversitat"


Ponents: Jordina Belmonte, presidenta de la Institució Catalana d’Història Natural i investigadora de l'ICTA-UAB.


Dia: Dilluns 12 de juny, 2023
Hora:18.30 h
Lloc: Biblioteca El Clot – Josep Benet.


La conca mediterrània és considerada un dels punts calents de diversitat biològica més destacats del planeta. Avui en dia, el catàleg de les espècies eucariotes (animals, plantes, fongs i protists) dels territoris catalans inclou més de 26.000 espècies i subespècies. Actualment, s’està treballant en aquest catàleg: descobreix-ne tots els detalls.

 

Cicle 'Genòmica i biodiversitat'
Els grans avenços en la tecnologia de seqüenciació de genomes (conjunt d’instruccions genètiques d’un organisme), juntament amb la informàtica, l’automatització i la intel•ligència artificial, permeten per primera vegada a la història plantejar noves aproximacions que ens ajuden a augmentar la nostra comprensió de la biodiversitat de la Terra per tal de poder administrar els recursos d’una manera responsable. L’ús de la genòmica pot servir per ajudar a adquirir nous coneixements sobre l’organització, l’evolució i les interaccions dels organismes del planeta i, també, per crear nous beneficis per a la societat i el benestar humà.