Go to main content
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA‑UAB)

Cafè Prismàtic: "Models per predir les onades de calor a l'àrea metropolitana de Barcelona", amb Sergi Ventura

Share via WhatsApp Share via e-mail

Event details

L'investigador de l'ICTA-UAB Sergi Ventura participa als Cafè Prismàtic per parlar d'onades de calor a l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

Cafè Prismàtic: "Models per predir les onades de calor a l’àrea metropolitana de Barcelona: què ens espera en un futur? Què podem fer?"
 

Dia: Dijous 23 de maig 2024
Hora: 12:00 -13:00
Lloc: Seminari Virtual. Inscripcions aquí

 

Ponents

  • Sergi Ventura, investigador de l'ICTA-UAB
  • Marc Prohom, cap de l'àrea de climatologia del Servei Meteorològic de Catalunya
  • Ana Romero, Cap del Servei de Sostenibilitat i Educació de l'AMB. 


Els cafè Prismàtic són seminaris virtuals organitzats pel Prismàtic on fem el cafè plegades durant una hora i aprenem sobre els temes més ‘trendy’ de la gestió i la planificació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya.

Aquesta vegada per parlar de les onades de calor, un fenòmen que ens és més i més familiar. La seva freqüència i intensitat a les ciutats està augmentant a causa del canvi climàtic, amb un gran impacte negatiu en la salut i els índexs de mortalitat de la població. Per sort, les administracions com l'AMB i centres de recerca com l'ICTA treballen per fer simulacions futures de diferents escenaris per l’àrea metropolitana de Barcelona (amb alta resolució) per determinar la intensitat de les onades de calor que ens esperem. Què podem fer? 

CAFE PRISMATIC ICTA-UAB

 

 

​​​​​​​