Go to main content
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA‑UAB)

"Àfrica: canvi climàtic i resiliència", amb Victoria Reyes-García

Share via WhatsApp Share via e-mail

Event details

La nostra investigadora Victoria Reyes-García participa a la propera sessió del Channel dels Amics de la UAB, que tindrà lloc pel seu canal de Youtube sobre "Àfrica: canvi climàtic i resiliència. Reptes i oportunitats davant l'escalfament global".

 

Channel: "Àfrica: canvi climàtic i resiliència. Reptes i oportunitats davant l'escalfament global"

Amb la participació de Victoria Reyes-García, investigadora de l'ICTA-UAB
 

Dia: Dilluns 25 d'abril de 2022
Hora: 16 h
Lloc: Canal Youtube Amics de la UAB


Aquest cop, i amb motiu de la diada de Sant Jordi, els Amics de la UAB col.laboren amb el servei de publicacions de la UAB, per presentar el llibre que dona nom a l'acte.

Comptaran amb les ponències de Johari Gautier, autor del llibre; Daniel Rico Camps, director de l'Institut d'Estudis Medievals de la UAB, professor del Departament d'Art i de Musicologia i director de la col·lecció "El Espejo y la Lámpara"; i Chema Caballero, Llicenciat en Dret, per la UAM i amb un màster en Drets Humans i Resolució de Conflictes, per Long Island University de Nova York, ha dirigit durant dues dècades programes de drets humans a Sierra Leone i ha coordinat diferents projectes d'ONGs a Àfrica i és un dels coautors del Blog "Àfrica no és un país" en El País, i Victoria Reyes-García, Professora d’investigació ICREA a Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB).


Si Ernest Hemingway tornés al Kilimanjaro, a Tanzània, molt difícilment es trobaria amb les neus eternes que caracteritzen a aquest meravellós massís muntanyenc, el més elevat d'Àfrica, perquè s'estima que es van reduir en més d'un 85% en els últims cinquanta anys. I això no és un cas aïllat. El cicle de l'aigua s'ha vist greument alterat en el continent. En algunes parts, l'aigua ja no arriba quan ha d'arribar, i en unes altres, les inundacions se succeeixen a un ritme vertiginós. Ja no és un secret: malgrat ser el continent que menys contribueix a l'escalfament global en termes absoluts, Àfrica és la seva primera gran víctima. En l'assaig Àfrica: canvi climàtic i resiliència s'exposen les evidències de l'escalfament global i els reptes que suposa per a les societats africanes, des de les fams fins a les migracions o els conflictes. També es ressalten noves amenaces vinculables amb el canvi climàtic (com la pandèmia de la COVID-19) i les vies que existeixen per a sobreposar-se a aquests escenaris dramàtics. El futur d'Àfrica depèn inevitablement d'invertir en energies renovables i enfortir un nou lideratge verd.

Amics UAB