• Màster de Formació Permanent UAB
  • Codi de l'estudi: 4903/1
  • 1a edició
  • Modalitat: Presencial.
  • Crèdits: 60 ECTS
  • Inici: 01/10/2024
  • Final: 03/10/2025
  • Places: 20
  • Orientació: Professional
  • Preu: 4200 €
  • Idioma de docència: Castellà
  • Lloc: Unitat Docent Vall d'Hebron, Unitat Docent Sant Pau
Les malalties autoimmunes sistèmiques (EAS) estan enquadrades dins de l'apartat de les malalties rares. L'objectiu general del Màster és el d'actualitzar els coneixements necessaris per a un correcte diagnòstic i tractament dels pacients afectes d'aquest tipus de malalties, contribuint, així, a disminuir els errors diagnòstics i a detectar precoçment els senyals d'alarma per augmentar la supervivència dels pacients. Per millorar el coneixement d'aquestes malalties és fonamental, per la seva naturalesa i expressió heterogènia, l'enfocament multidisciplinari del seu estudi. En aquest sentit formen part de l'equip docent professionals de la majoria de les especialitats mèdiques.

Està dirigit a llicenciats/graduats en Medicina i Cirurgia que vulguin assolir una formació integral teòrica i pràctica a l'àmbit de les EAS. Té un contingut teòric en què s'aborden totes les particularitats clínicobiològiques d'aquestes malalties amb una rellevància especial als aspectes concrets de la pràctica clínica. Tenint en compte aquests objectius, la majoria del programa
es desenvoluparà mitjançant el mètode d'ensenyament basat en problemes: casos clínics pràctics i aprenentatge de tècniques complementàries.

El centre responsable del Màster és el Departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona i la seva organització va a càrrec de les Unitats Docents de l'Hospital Vall d'Hebron i de l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau. Tots dos centres estan catalogats com a referents, tant nacionals
com a internacionals, en l'assistència clínica i en el marc de la investigació de les EAS.

En els darrers anys, l'interès per les EAS ha crescut considerablement, sobre tot en anar coneixent-se alguns dels seus mecanismes patogènics i, així, poder indicar pautes terapèutiques més eficaces. D'altra banda, el coneixement que tenen els professionals de molts dels aspectes que caracteritzen les EAS és reduït, atesa la seva escassa inclusió als plans de la docència de pregrau. S'estableix, doncs, la necessitat de crear aquest Màster amb la finalitat d'aprofundir en el coneixement de les diverses particularitats de les EAS per adquirir-ne una formació més especialitzada i, així, poder donar una assistència més adequada i satisfactòria a la demanda requerida, actualment, pels malalts amb EAS.

Sortides professionals

Especialització en una àrea concreta de la patologia mèdica, aportant al professional més coneixement i recursos per al correcte diagnòstic, pronòstic i tractament del pacient afecte d'una EAS

Pràctiques

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions amb la finalitat que l'estudiant assoleixi un grau d'experiència professional que li faciliti la inserció o la promoció en l'àmbit laboral.

Per a aquest estudi, són possibles les pràctiques no curriculars (optatives):

  • No curriculars
    Com a alumne matriculat a la UAB, disposes d’accés al portal de l'ocupació de la Universitat, el Servei d'Ocupabilitat mitjançant el qual pots participar en processos de selecció, tant per a estades de pràctiques no curriculars com per aconseguir un contracte de treball. En ambdós casos, cal que t’inscriguis a l’aplicació Nexus.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Medicina

Contacte

Eva González Triguero

Telèfon: 93 428 56 21

Més informació

Vols rebre més informació?