Presentació

L' oftalmologia és l'especialitat mèdica que s'encarrega del tractament de les malalties dels ulls. A la subespecialitat de còrnia i cirurgia refractiva l'objectiu inclou el diagnòstic de malalties, trastorns i malalties de la superfície ocular mitjançant diverses proves, Algunes patologies de la còrnia requereixen l'aplicació d'un tractament farmacològic, aquest és el cas de processos al.lèrgics, infecciosos i inflamatoris. En altres casos poden requerir intervencions quirúrgiques

Donada la quantitat d'avenços científics en oftalmologia creiem necessària una formació actualitzada en Còrnia i Cirurgia Refractiva de forma personalitzada. Per això el nombre d'alumnes es limita a un mínim d'1 i un màxim de 2, de manera que puguin aprofitar al màxim els coneixements dels oftalmòlegs que intervenen en el màster, sobretot a nivell pràctic en consulta, cirurgia, recollida de documentació per a publicacions i estudis en curs, i també a nivell teòric assistint a les sessions clíniques dels facultatius i preparant les sessions en què exposen temes d'interès que han hagut de preparar prèviament. Aquests treballs conformen el treball de recerca obligatori que desenvolupa l'alumne durant el curs.


Programa dirigit a metges oftalmòlegs amb certa experiència prèvia i interessats en l'adquisició de coneixements especialitzats en Còrnia i Cirurgia Refractiva. Els seleccionats participaran tant a nivell teòric com pràctic en la pràctica diària: en les proves de diagnòstic, en els procediments terapèutics i en els estudis en curs

Objectius

Degut a l'augment de la complexitat dels diagnòstics i a la quantitat de tractaments que avui hi ha en oftalmologia, creiem necessària la subespecialització en les diferents parts de l'ull i les patologies que les afecten així com les possibilitats terapèutiques que hi ha com a resultat de la combinació d'aquests tractaments.

Aquest Mestratge vol ampliar els coneixements en el diagnòstic i els tractaments mèdics i quirúrgics de les patologies de la còrnia. Ampliar els coneixements en tècniques de la cirurgia refractiva, adquirir habilitats amb els equipaments d'exploracions complementàries més actuals i en les diferents tècniques quirúrgiques innovadores.


Donat el nombre de publicacions especialitzades en còrnia i cirurgia refractiva creiem necessari aportar al alumne també habilitats en la recollida de documentació per publicacions, preparació d'articles per publicar en revistes i llibres especialitzats a mes a mes de la preparació de sessions clíniques i treballs en combinació amb altres subespecialitats del mateix centre, per millorar la capacitat de exposar i defensar resultats.

Requisits d'accés

Llicenciatura o grau en Medicina i Cirurgia i especialitat en Oftalmologia, amb una certa experiència prèvia i nivell alt d'anglès.

Sortides professionals

Diagnòstic i tractament de pacients en centres hospitalaris, departament d'oftalmologia, centres i clíniques oftalmològiques, etc.

Contacte

Mar Moragas

Telèfon: 932531501

Correu electrònic: formacion@fundacionimo.org

Web: http://www.imo.es

Màster propi UAB

18a Edició
Places: 3
Orientació: Professional
80 ECTS
Codi de l'estudi: 1393/18
Preu: 8860 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Institut de Microcirurgia Ocular (IMO). c/ Josep Maria Lladó 3, Barcelona
Dates: del 01/10/2019 al 30/09/2020
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Departament de Cirurgia
Centres col·laboradors:
FUNDACIO DE RECERCA INSTITUT DE MICROCIRURGIA OCULAR
Títol que s'obté:
Màster en Còrnia i Cirurgia Refractiva

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.