Māster Oficial - Prevenciķ i Gestiķ de Riscos en la Comunitat

Presentaciķ

Māster Oficial en Prevenciķ de Riscos en la Comunitat

El  màster en Prevenció i Gestió de Riscos en la Comunitat forma professionals  de la planificació i l’estratègia per a la prevenció de riscos a la comunitat. Amb una formació interdisciplinària centrada en les persones i amb una perspectiva àmplia que abasta els vessants jurídic, educatiu, sociològic, social i psicològic.
 
Aquest màster oficial de la Universitat Autònoma de Barcelona s’ofereix tant en modalitat semipresencial com online, per ser compaginat amb la vida laboral i personal, i un cop superat, dóna accés al Doctorat en Seguretat Humana i Dret Global. El programa permet especialitzar-se en un àmbit d’actuació en xarxa en el què col·laboren comunitat i Administració i que, sobre tot, posa al ser humà al centre tot prenent consciència de les amenaces que afecten la seguretat integral de les persones i actuant des d’un punt de vista local amb impacte global.

Ajuntaments, sindicats, fundacions, ONG o centres educatius són alguns exemples de les institucions que poden tenir conflictes de convivència, viure situacions d’inseguretat o detectar riscos d’exclusió social, relacionats amb temes com ara la immigració, el pluralisme religiós, la violència de gènere, la corrupció, la salut pública, la delinqüència o la desigualtat.
 
El màster en Prevenció i Gestió de Riscos en la Comunitat aporta als tècnics en prevenció i gestió del risc social en aquestes entitats i institucions la formació necessària per afrontar aquests problemes, i capacita a professionals de l’advocacia, l’educació i el treball social, la psicologia, la sociologia i el sector socio-sanitari, entre d’altres, per accedir a llocs de treball relacionats amb l’acció social, un nou jaciment d’ocupació segons la Unió Europea i una de les bases formatives de l’actual president dels EEUU, Barack Obama.

Sortides professionals

Tčcnics en prevenciķ i gestiķ del risc social en administracions, sindicats, fundacions, consultores i ONG. Els necessiten, per exemple, els ajuntaments amb conflictes de convivčncia o els centres educatius amb situacions d'inseguretat o exclusiķ social que afecten a la funciķ educativa. Declarat per la UE com un nou jaciment d'ocupaciķ, entre les seves sortides es troben:
 

 • Gestor de riscos de la comunitat
 • Organitzador comunitari
 • Gestor de la seguretat humana, laboral i comunitāria
 • Gestor d'immigraciķ
 • Gestor del pluralisme religiķs
 • Gestiķ i disseny de plans de seguretat ciutadana, policial i seguretat comunitāria
 • Promotor de plans i intervencions en prevenciķ de la violčncia contra la dona, contra els infants i contra la gent gran
 • Gestiķ de la anticorrupciķ
 • Promociķ de la igualtat de gčnere
 • Prevenciķ de l'exclusiķ social
 • Gestor dels riscos. Salut pública i productes tōxics
 • Gestiķ del voluntariat
 • Prevenciķ de riscos a la comunitat: desenvolupament d'energies alternatives
 • Prevenciķ de la delinqüčncia i la violčncia en la comunitat 

Horaris

Inici de les classes: Octubre de 2016.

Per a més informació, contactar amb la coordinadora del màster.

Interuniversitari

25 places
Semipresencial. El curs acadèmic 2015-16 es posarà en marxa una segona modalitat en línia.
Rčgim d'estudi:
Temps parcial.
Crčdits: 60 ECTS
Preu: 95 € per crèdit, inclou taxes i assegurança escolar (curs 2016-2017). 
Centre: Escola de Prevenció i Seguretat Integral (centre adscrit)
http://www.uab.cat/prevencio-seguretat-integral
Idioma:Catalā (50%) i Castellā (50%)
Universitat coordinadora:Universitat Autōnoma de Barcelona
Altres universitats participants:Universitat Ramon Llull

Web del māster http://www.uab.cat/e-prevencio-i-seguretat-integral/