Presentaciķ

La finalitat del màster de Biologia i Biotecnologia Vegetal és la formació de professionals de la recerca en plantes i fongs. Els vegetals a més de ser elements clau dins del paisatge natural i del funcionament dels ecosistemes, també són la base de la nostra alimentació i salut, i d'una àmplia gama de productes i processos de les indústries alimentàries, agropecuàries, farmacèutiques, tèxtils i energètiques. Conèixer de forma integrada el funcionament dels vegetals, abastant  des del nivell genètic molecular i evolutiu fins a l'organisme sencer i la seva interacció amb el medi, és fonamental per al desenvolupament científic i tecnològic, dins i fora del país.

Als darrers anys, el perfeccionament de les eines de la biologia molecular i de la genètica està permetent un progrés impressionant en els àmbits de la recerca vegetal, produint a la vegada forts avanços a la millora de plantes de cultiu per una producció mes sostenible i una alimentació més saludable. I també per la producció biotecnològica de fàrmacs i altres compostos actius.

La recerca de la rica diversitat del metabolisme vegetal i la seva regulació dóna una amplíssima gama de matèries primeres amb aplicacions tecnològiques en els àmbits biosanitaris, agroalimentaris, de la energia renovable i de la indústria de materials.

La identificació i la conservació de la diversitat genètica vegetal són tasques bàsiques per garantir les possibilitats futures del desenvolupament sostenible de totes aquestes aplicacions que estan generant demanda de personal especialitzat en la recerca i el desenvolupament.

El programa del màster de Biologia i Biotecnologia Vegetal permet l'estudiant una formació avançada teòrica i pràctica en aquesta temàtica que el capacitarà per emprendre nous projectes científics en els àmbits biològics i tecnològics del món vegetal.

Sortides professionals

Les sortides professionals estan relacionades tant amb la recerca fonamental com amb les aplicacions pràctiques dins l'ampli camp de la biologia vegetal.

El destí professional dels alumnes del màster és la carrera acadèmica i de recerca a les universitats, als instituts i als centres de recerca i departaments d'R+D d'empreses biotecnològiques o de millora vegetal.

Altres sortides comprenen la identificació i la conservació del germoplasma vegetal (col·leccions de germoplasma, jardins botànics), la identificació i l'avaluació de drogues vegetals emprades tant en la indústria farmacèutica com en l'àmbit de la indústria alimentària, i especialment la identificació i l'avaluació d'aliments transgènics.

El màster cobreix també les necessitats acadèmiques de formació del personal investigador que vulgui realitzar els seus estudis de doctorat en l'àmbit de la biologia i la biotecnologia vegetal.

Horaris

Matí i tarda.

Māster Oficial UAB

25 places
Presencial.
Rčgim d'estudi:
Temps complet.
Crčdits: 60 ECTS
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2016-2017
75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2017-2018
Centre: Facultat de Biocičncies
https://www.uab.cat/biociencies/
Idioma:Anglés (50%), Castellā (25%) i Catalā (25%)
Institucions participants:

Centre de Recerca en Agrigenōmica (CRAG).
El personal investigador del CRAG participa tant en la docčncia del mōdul de Genčtica Molecular de les Plantes com en la direcciķ del projecte i en la tutela del prācticum. Per al māster s'utilitzen infraestructures, material i personal del CRAG.

Web del māster http://biologiabiotecnologiavegetal.uab.es/