Màster Oficial - Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut

Presentació

Màster de Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut
El Màster Universitari en Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut és un programa que s'ofereix per formar graduats universitaris en els mètodes d'investigació més actuals i rigorosos aplicats a problemes socials relacionats amb la salut mental, especialment de nens i joves, al benestar , i a la promoció d'hàbits i comportaments saludables. D’altra banda, aquestes competències globals i versàtils no podrien desenvolupar-se plenament si els estudiants d'aquest màster no aprenguessin a actuar i a dur a terme una investigació aplicada en un àmbit específic. És imprescindible que els estudiants s'especialitzin en un camp delimitat, amb tècniques i instruments propis. En definitiva, l'àmbit d'especialització necessari en qualsevol disciplina científica per assolir un nivell competitiu en la investigació.

Actualment, és absolutament necessari desenvolupar una psicologia basada en l'evidència que permeti escollir els procediments de prevenció i intervenció que s'han provat com més eficaços en la pràctica. En aquest sentit, aquest màster s'adreça tant als estudiants que, finalitzats els seus estudis de grau, desitgen dedicar-se a la investigació, com també als professionals de les ciències de la salut que estiguin interessats a adquirir competències en investigació i desenvolupament que millorin la seva pràctica professional.

Les múltiples interrelacions entre la Psicologia i la Salut han estat una de les bases per al disseny dels mòduls especialitzats d'aquest màster: la Psicologia Clínica en relació a la salut mental i a la intervenció dels trastorns psicològics, i la Psicologia de la Salut en relació a l'atenció als malalts crònics i a la promoció de la salut integral. Aquests dos àmbits de coneixement mostren el desenvolupament de la psicologia en el camp de la salut, que, a partir del coneixement dels factors individuals implicats en les alteracions psicològiques, ha anat evolucionant i enriquint fins a l'estudi del manteniment de la salut en la comunitat.

La Psicologia Clínica i de la Salut constitueix un àmbit d'investigació rellevant per al desenvolupament de la salut i el benestar tant físic, com psicològic i social de les persones, i és un àmbit amb una llarga tradició d'investigació científica. En aquest camp la Universitat Autònoma de Barcelona ha adquirit un alt grau d'experiència i reconeixement nacional i internacional i pot oferir equips d'investigació experts i perfectament capacitats per formar estudiants graduats en els mètodes d'investigació psicològica més avançats. Tota aquesta tradició queda reflectida en el present Màster Universitari en Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut que capacitarà els estudiants a ser millors professionals, ja que investigar és la premissa bàsica per a poder avançar en el desenvolupament de la psicologia basada en la evidència.

Horaris


Primer i segon semestre 2019-2020

Màster Oficial UAB

25 places
Presencial.
Crèdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripció 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripció oberta
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Centre: Facultat de Psicologia
https://www.uab.cat/psicologia/
Idioma:Castellà (80%), Català (10%) i Anglès (10%)
Universitat coordinadora:Universitat Autònoma de Barcelona

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició