Vés al contingut principal

Trobada d'estudiants internacionals pel repte de Big Data & Climate Change

17 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El proppassat 14 de novembre va tenir lloc a Barcelona una trobada amb estudiants de diferents universitats europees de l’ECIU University per tal de treballar in situ un dels reptes que ofereix la UAB.

Foto de grup dels estudiants de mobilitat

El nanorepte Big Data & Climate Change in Barcelona consisteix a trobar solucions per fer de Barcelona una ciutat més sostenible mitjançant l’ús de les dades massives (big data). Les solucions proposades ajudaran a Barcelona a assolir els objectius del seu pla Clima 2030 i Superilles Barcelona, a operar de manera més eficient i, sobretot, a millorar la qualitat de vida de les persones.

12 estudiants, procedents de la Universitat de Trento (Itàlia), la Universitat de Twente (Holanda), la Universitat de Stavanger (Noruega) i la Universitat Autònoma de Barcelona van poder aprofitar aquesta trobada per conèixer-se i veure de primera mà en què consistia aquest repte tot visitant les superilles de Barcelona i parlant amb els diferents actors implicats en el projecte.

La sessió de benvinguda es va fer a la Fàbrica del Sol, un edifici amb equipament d’educació ambiental de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona que s’ha rehabilitat amb mesures i solucions ambientals, on els estudiants van conèixer el proveïdor del repte, la cooperativa Solucions Socials Sostenibles, una entitat sense ànim de lucre que treballa per transformar l’economia com a una activitat amb un impacte social, més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient.  

Els estudiants també van anar a l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, situada a l’avinguda Diagonal 240, on els van presentar el projecte Superilla Barcelona, i finalment van poder visitar les diferents superilles de la ciutat que els resultaven interessants per trobar, d’aquesta manera, la inspiració per proposar una solució al repte. 

Després d’aquesta trobada, i amb tota la informació obtinguda a través de l’estudi de camp del 14 de novembre, els estudiants hauran de treballar conjuntament per equips per tal de trobar una solució al problema plantejat i presentar-la al proveïdor del repte.

Big Data & Climate Change in Barcelona ha estat el segon repte que ha coordinat la UAB on s’han acollit estudiants d’altres universitats que formen part de l’ECIU University. Els estudiants de la UAB també poden participar en experiències de mobilitat que s’ofereixen en els diferents reptes.

Més informació: Altres experiències de mobilitat. Entrevista als estudiants Marcos Lascurain i Ana Lupiañez

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aliança pels objectius

Dins de