Vés al contingut principal

S'inauguren els UAB Open Labs

19 nov. 2019
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail
Dilluns, 25 de novembre, a les 12 h, s'inaugura la xarxa de laboratoris d'innovació oberta de la UAB, un conjunt d'espais d'experimentació, innovació i demostració de noves tecnologies i metodologies per a tota la comunitat i per a l'entorn productiu i social de la Universitat. L'acte comprèn la visita al Disseny Lab, a l'Escola d'Enginyeria, i al Digital Lab, a la Sala de Revistes de la Biblioteca d'Humanitats.
Disseny Lab
"Els UAB Open Labs són espais concebuts des del punt de vista de la cultura maker. Són entorns d’innovació oberta, aprenentatge informal i recerca col·laborativa, que volen convertir el campus en un espai d’experimentació", explica Alfons Miàs, coordinador del projecte. "Pretenem que el campus sigui un smart campus, on es provin idees i serveis, i es creïn prototips; de manera que una vegada testejats, es puguin implementar en entorns reals".

L’acte inclou la visita als dos primers espais que s’han posat en marxa: el Disseny lab, un espai pensat per passar d’una idea a un objecte per mitjà de la fabricació digital, i el Digital Lab, que estarà dedicat a la digitalització, la realitat virtual, el big data i la visió per computador.

La benvinguda de l’acte anirà a càrrec de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics, Javier Lafuente, qui farà una introducció sobre els laboratoris d’innovació oberta. El director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, Ramon Vilanova, i Alfons Miàs, explicaran a continuació els serveis que ofereix el Disseny Lab.

La segona part de la jornada serà a la Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats on s’ubica el Digital Lab i comptarà amb la presentació del vicerector de Relacions Institucionals i Cultura, Carlos Sánchez. A part de donar suport a projectes innovadors que es generin al Campus, els UAB Open Labs volen estar a prop del territori, per garantir que els projectes que s’hi desenvolupen responen a les necessitats i els reptes de l’entorn.

L’inici del projecte UAB Open Labs es remunta al 2014, quan la UAB va entrar a formar part de l’European Network of Living Labs (ENOLL). Dos anys després, el 2016, la Universitat es va sumar a l’organisme impulsor de la Xarxa CATLABS de la Generalitat de Catalunya. És fruit d’un procés de co-creació que ha recollit les necessitats dels usuaris del campus vinculades als futurs laboratoris digitals.

La iniciativa compta amb el suport de la Fundació “La Caixa” i la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i es cofinança amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Qualsevol persona que vulgui tenir més informació del projecte pot contactar amb els seus responsables a openlabs@uab.cat.

Més informació
Web dels UAB Open Labs

Dins de