Vés al contingut principal

La UAB i el Parc de Recerca UAB assessoren sobre un nou Espai d'Innovació Tecnològica a Molins de Rei

08 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els UAB Open Labs, les Comunitats de Recerca Estratègica (CORES), el Parc de Recerca UAB i l'EINA, el Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona adscrit a la UAB, han col·laborat amb l'Ajuntament de Molins de Rei per definir, de forma participativa, els usos i serveis d'un nou Espai d'Innovació Tecnològica, que està previst que estigui operatiu el pròxim any 2023.

La UAB i el Parc de Recerca UAB assessoren un nou Espai d¿Innovació Tecnològica a Molins de Rei
Rut Font / Diari digital Viu Molins de Rei

Ubicat a l'edifici el Molí, que actualment ja acull la biblioteca municipal, aquest nou equipament tindrà un espai polivalent, un de formació i un de fabricació per testejar prototips tecnològics. D'aquesta manera, la primera planta del Molí es convertirà en l'Espai d’Innovació Tecnològica, un laboratori d’idees especialitzat en big data i en robòtica.

Segons la coordinadora de la Unitat d’Emprenedoria,Territori i Capacitació Empresarial del Parc de Recerca UAB, Júlia Palma, "altres espais makers han començat sent generalistes, però s’han especialitzat. L'Ajuntament de Molins tenia clar que volia apostar per la indústria 4.0 i hem vist que, per les necessitats dels diferents col·lectius, estaria bé començar pel big data i la robòtica". Per recollir les necessitats dels diferents públics, la UAB ha liderat un procés participatiu i ha fet un estudi d'espais similars ubicats a poblacions properes. L'EINA també ha col·laborat en la part de dissenyar col·lectivament, amb la implicació dels futurs usuaris, el nou espai.

El regidor de Tecnologies 4.0 de Molins, Jordi Enseñat, ha remarcat que l'objectiu és que es beneficiïn d’aquest nou equipament tres grans grups: les empreses, els centres educatius i la ciutadania en general. "Serà un espai de trobada per crear sinergies entre ells, posar en comú projectes, formar treballadors i fer showrooms de productes", ha assenyalat.

Pel que fa a les escoles i instituts, l’Espai d'Innovació Tecnològica oferirà aules per poder preparar assignatures i explicar el temari utilitzant les noves tecnologies, com el 3D o la realitat virtual. També es vol fomentar la connexió entre els alumnes i les empreses. Enseñat ha avançat que, a més, es faran tallers i cursos per a la ciutadania, sobretot per a persones a l’atur o per a gent gran, amb el propòsit de combatre la bretxa digital.

Dins de