Vés al contingut principal
Web de la UAB
UAB Open Labs

La UAB col·labora amb el Museu de l'Anxova i de la Sal per documentar digitalment el patrimoni pesquer

20 feb. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Alumnat del Màster en Humanitats i Patrimoni Digitals de la UAB en col·laboració amb la CORE de Patrimoni Cultural i els UAB Open Labs han escanejat en 3D patrimoni pesquer.

Digitalització patrimoni pesquer

La CORE en Patrimoni Cultural de la UAB, els UAB Open Labs i el Museu de l’Anxova i de la Sal col·laboren per preservar i difondre el patrimoni cultural, i per formar els professionals del futur. Per això, el passat 2 i 3 de febrer, els estudiants del Màster de Humanitats i Patrimoni Digital de la UAB van tenir l'oportunitat d’escanejar en 3D patrimoni pesquer del museu.

Sota la direcció d’Igor Bogdanovic, responsable del Laboratori Digital dels UAB Open Labs, els estudiants van realitzar escanejos de l’última teranyina, una emblemàtica barca de pesca de sardines feta a la Drassana Sala. Aquest procés va ser realitzat amb l'ús de 3 escàners Creaform GoScan50, proporcionats pels UAB Open Labs.

Arran d’aquesta col3laboració, el 3 de febrer també es va fer una sessió amb estudiants d’institut de l’Escala interessats en explorar la tecnologia de digitalització. Amb la participació de la curadora del Museu de l'Anxova i de la Sal, Mariona Font, com a tècnica del Masle, aquest grup va poder experimentar de primera mà el procés d’escaneig 3D.

 

Dins de