Vés al contingut principal

Ampliada l'oferta de reptes de l’ECIU University

27 nov. 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Durant el segon semestre, l’alumnat podrà unir-se a equips multidisciplinaris i internacionals de l'ECIU University i resoldre qualsevol dels reptes plantejats per socis empresarials i socials de tota Europa. L'objectiu és abordar problemes locals, nacionals i globals amb un enfocament basat en desafiaments. La inscripció ja es troba oberta.

ECIU University spring challenges green

L’alumnat pot participar en qualsevol dels reptes oferts per les diferents universitats europees. 

L’ECIU University connecta 12 universitats de 12 països europeus diferents amb 30 nous reptes per al 2n semestre, dels quals la UAB n’ofereix 4: 

Transformar el programa gratuït de distribució d'aliments garantint la seguretat alimentària per a grups vulnerables: aquest repte consisteix a repensar i transformar el model actual de seguretat alimentària (gratuït i basat en subvencions), tenint en compte tota la cadena de valor alimentària i els actors, amb la intenció de proporcionar una transformació integral en termes de polítiques i pràctiques relacionades. Tot això assegurant que les comunitats/grups vulnerables satisfan les seves necessitats i es garanteixen tots els serveis socials associats. 

SuperBlock de Covadonga: el repte vol reactivar el barri de Covadonga (situat a la perifèria de Sabadell). Per tal de superar la situació de fragmentació i aïllament i crear nous espais públics que puguin generar nova activitat i satisfer les necessitats i els drets dels residents a una ciutat sana i social, es vol replantejar la mobilitat local i supra-local així com redissenyar l’espai urbà.

Proporcionar habitatges assequibles, dignes i eficients energèticament per garantir un dret bàsic i enfortir la vida comunitària: des de fa anys, Barcelona , com moltes altres ciutats, s’enfronta a una tempesta perfecta per l’habitatge. La pressió combinada del turisme i la gentrificació, sumada als salaris locals deprimits i a un mercat de lloguer desregulat, han provocat una escassetat estructural d’habitatge assequible. Aquest repte vol abordar l’emergència habitacional, garantir que l’habitatge compleixi realment una funció social, augmentar el nombre de pisos assequibles i renovar el parc d’habitatges existent, fent especial èmfasi en l’aïllament i l’eficiència energètica.

Aprofitar les oportunitats de l’economia digital per crear millors llocs de treball, fomentar la igualtat de gènere i generar riquesa comunitària: l’objectiu és construir una economia més diversificada i competitiva, que assumeixi el repte de la digitalització per elevar els estàndards educatius i la productivitat, podent així crear més riquesa. Es tracta de tenir una economia de ciutat socialment sensible, compromesa amb una distribució justa de la renda i la riquesa, i en la qual puguin prosperar formes alternatives d’organització econòmica, com les cooperatives.

Per què unir-se als reptes de l’ECIU University 

Els 30 reptes de l’ECIU University, la inscripció dels quals ja és oberta, volen tenir un impacte real a la societat per contribuir a crear comunitats més sostenibles. En aquest sentit, l’alumnat participant podrà adquirir experiència única i desenvolupar habilitats professionals i personals, com la resolució de problemes i les competències de treball en equip, l’oportunitat de treballar en un equip multidisciplinari i internacional així com aprendre competències interculturals. 

Per tal de participar en un repte, les persones interessades han de registrar-se a la plataforma de l’ECIU University i sol·licitar el programa. A més, han de complir els següents requisits: estudiar en alguna de les 12 institucions membres, fer el darrer curs de grau o un màster, tenir aprovats un mínim de 120 crèdits ECTS, tenir nivell B2 d’angles del Marc europeu comú de referència per a les llengües del Consell d’Europa i, opcionalment, experiència amb treball emprenedor.  

Més informació: Plataforma de reptes de l’ECIU University 

 

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aliança pels objectius

Dins de