Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, i de les Ciències Socials

2 membres del GREIP assisteixen a la reunió del projecte VALIANT KA3 Erasmus+ a Xipre

08 nov. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El Centre Lingüístic de la Universitat Tecnològica de Xipre (CUT) va ser l'amfitrió de la darrera reunió del projecte VALIANT KA3 Erasmus+. La trobada, que va tenir lloc a Limassol, Xipre, els dies 26 i 27 d'octubre de 2023, va reunir un consorci dedicat de professionals de diverses parts d'Europa

VALIANT és un Projecte d'Experimentació de Polítiques que té com a objectiu provar l'eficiència de les Xarxes Virtuals d'Innovació i Suport com un enfocament que contribuirà a superar el sentiment d'aïllament i baixa motivació dels professors en zones rurals i contextos aïllats i també a desenvolupar la capacitat dels professors per operar de manera efectiva en xarxes internacionals en línia de col·laboració professional. VALIANT també té com a objectiu provar l'eficiència d'aquesta forma d'Intercanvi Virtual per proporcionar als estudiants d'Educació Docent Inicial accés a les realitats de la professió docent a través d'una interacció regular amb els professors en actiu integrats en el seu programa d'estudis. 

El projecte està coordinat pel professor Robert O'Dowd de la Universitat de Lleó a Espanya i reuneix deu universitats i ministeris d'educació de Castella i Lleó i Galícia, Noruega, Portugal, Eslovènia i Baden-Württemberg a Alemanya. El projecte va rebre finançament de la Comissió Europea i es desenvoluparà fins al març de 2024. 

La recent reunió del projecte a Limassol va permetre als socis reflexionar sobre la sèrie de tallers realitzats a tota Europa per informar els educadors sobre l'intercanvi virtual i sobre els resultats del nostre projecte. Els tallers van proporcionar una introducció pràctica a l'intercanvi virtual i com pot ser utilitzat pels professors en actiu i pels formadors de professors en l'educació inicial del professorat. A més, durant la reunió, el consorci va finalitzar la publicació del llibre i els plans per a la propera conferència a Lleó, Espanya, els dies 8 i 9 de febrer de 2024. Aquest esdeveniment reunirà professors, estudiants, investigadors i responsables polítics interessats en les iniciatives d'intercanvi virtual i mobilitat mixta i com poden ser emprades en l'educació inicial del professorat i el desenvolupament professional continu.

Per a més informació sobre el projecte, podeu anar a aquest enllaç.  

 

 

Dins de