Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, i de les Ciències Socials

Properament, celebrarem les XX Jornades Internacionals de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials

16 oct. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

UAB, 7, 8 i 9 de febrer 2024

XX Jornades, 20 Anys. Reptes del nostre temps. Canvis i continuïtats en l’ensenyament de les Ciències Socials

WEB: https://webs.uab.cat/jornadesdcs/  

Organitzades pel Grup GREDICS i la Unitat de Didàctica de les Ciències Socials del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, i de les Ciències Socials, el Màster de Recerca en Educació, el Programa de Doctorat en Educació i la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les jornades d’ enguany es plantegen sobre quatre eixos bàsics:

  • Quins continguts ensenyar al primer quart del segle XXI d’Història, Geografia i de la resta de Ciències Socials? Què ensenyar en cada etapa educativa? El professorat ha de prendre decisions sobre els coneixements que s’ensenyaran?
  • Quin paper juguen els problemes socials rellevants, les qüestions socialment vives o els temes controvertits en el coneixement del social, en el seu ensenyament i aprenentatge? Com problematitzar els continguts de Ciències Socials?
  • Com podem afavorir una educació en competències de cultura democràtica, que formi una ciutadania participativa i responsable? Quin paper juga la formació del pensament crític i creatiu en l’educació democràtica de l’alumnat?
  • Quins valors socials predominen en la nostra societat? Quins valors socials ensenyar? Com formar el pensament històric i la consciència històrica? Com formar el pensament geogràfic i la consciència geogràfica? Quina responsabilitat té el professorat?

Dins de