Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Facultat deCiències de la Comunicació

L'Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya de la UAB recull la Menció d'Honor als Premis Ràdio Associació de Catalunya

20 maig 2025
Compartir a Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El passat dijous 15 de maig, l’Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya (ASRC) de la Universitat Autònoma de Barcelona va ser reconegut amb una Menció d’Honor en la gala dels 25ns Premis Ràdio Associació de Catalunya.

L'equip de l'Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya de la UAB durant els premis Ràdio Associació 2025.

L’acte, que es va celebrar al Foyer del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, va comptar amb la presència de destacades figures del món de la comunicació i especialment, de la ràdio catalana.

El jurat va atorgar aquest reconeixement a l’ASRC per “presentar un espectacular patrimoni sonor amb més de 12.000 registres d’emissores catalanes i espanyoles dels darrers 100 anys, amb la recopilació d’àudios de programes parlats, publicitat, indicatius i sintonies d’emissores”. El guardó va ser recollit pel director de l’Arxiu, Cinto Niqui, professor associat del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, juntament amb Tomàs Fabregat i Marta Rial, de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General. La menció va ser lliurada per Neus Bonet, presidenta de Ràdio Associació de Catalunya.

L’ASRC és fruit de la col·laboració entre l’Institut de la Comunicació (InCom-UAB) i la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB. El projecte compta amb el suport de la Xarxa de Comunicació Local i la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya, i es concep com una iniciativa sense ànim de lucre i amb vocació de servei públic. L’equip de l’Arxiu Sonor està format per Amparo Huertas, Tomàs Fabregat, Marta Rial, Sílvia Benítez, Beatriu Piera, Núria Contreras, Cinto Niqui, Albert Murillo i Toni Mascaró. També cal destacar la contribució de Maria Teresa Santos, que en va formar part fins a la seva jubilació.

Amb 1.164 ràdios representades de 311 localitats catalanes, l’ASRC posa en valor la importància històrica de la ràdio a Catalunya i la seva diversitat territorial i temàtica. Aquest reconeixement suposa una empenta a la tasca de conservació i difusió del patrimoni radiofònic català.

Des de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, es vol agrair a totes les persones que han fet possible aquest projecte amb les seves aportacions.

Dins de: