Vés al contingut principal

La UAB participa en la creació d'un clúster de formació en nanoelectrònica i microxips

18 jul. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Les universitats catalanes, entre les quals hi ha la UAB, i diversos centres de recerca i tecnològics han acordat crear un clúster de formació en tecnologia microelectrònica i nanoelectrònica, així com en altres disciplines cientificotecnològiques complementàries, perquè doni resposta a les necessitats de la indústria dels semiconductors.

Imatge d'un microxip

En el marc del clúster de formació en tecnologia microelectrònica i nanoelectrònica s’impartiran cicles formatius, cursos de formació continuada i de reciclatge, postgraus i un màster conjunt entre les diferents entitats integrants. Així mateix, es coordinarà la realització de doctorats industrials. La iniciativa s’emmarca en la decisió de donar suport a Catalunya com a seu de la indústria de semiconductors i microxips.

Diverses universitats i centres de recerca i tecnologia participen, juntament amb les cambres de comerç de Barcelona i Girona, en la promoció de Catalunya com a seu d’una de les fàbriques de semiconductors que es construiran a la Unió Europea, en què la indústria dels microxips és un sector decisiu i de gran potencial. De fet, un dels projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) impulsats pel Govern espanyol serà de l’àmbit dels microxips i semiconductors i rebrà una inversió pública de més¿d’11.000 milions d’euros¿provinents dels fons Next Generation EU.

A més de la UAB, participen en l’acord per a la creació d’aquest clúster la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URiV), l’Institut de Microelectrònica de Barcelona del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IMN-CNM, CSIC) i el centre tecnològic Eurecat.

Dins de