Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Ciència Animal i dels Aliments

In Memoriam

María Dolores Baucells Sánchez (1960-2012)

Catedràtica del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Facultat de Veterinària. Es va doctorar en Veterinària per la Universitat de Saragossa el 1990 amb la tesi Estimación de la composición corporal en ganado ovino a partir del espacio de difusión del òxido de deuterio: efecto de la fase fisiológica y del plano de alimentación.

Experta en Nutrició Animal, era responsable de la Unitat de Nutrició i Dietètica d'Animals de Companyia de l'Hospital Clínic Veterinari (HCV) i durant els últims anys va dirigir tots els seus esforços en iniciar, liderar i desenvolupar la docència i investigació en l'àmbit de la Nutrició d'Animals de Companyia amb la col·laboració de l'Hospital Clínic Veterinari.

També era diplomada en Nutrició Comparada per l'European College of Veterinary and Comparative Nutrition (ECVCN) i membre del Servei de Nutrició i Benestar Animal (SniBA) adscrit a la RedIT (Red de Centros de Apoyo a la Innovación Tecnológica).

Sergio Calsamiglia Blancafort (1964-2023)

Casalmiglia es va titular en veterinària a la UAB i va seguir els estudis de màster i doctorat a la Universitat de Minnesota, als Estats Units. Era membre del Servei de Nutrició i Benestar dels Animals (SNiBA) de la UAB i la seva especialitat era la nutrició i el maneig de bestiar lleter.

Concretament, es va dedicar a la recerca en nutrició centrada en la fermentació microbiana ruminal i la seva modulació, i els additius per a pinsos, i la recerca en gestió centrada en el desenvolupament de la matemàtica de les granges lleteres per ajudar en el procés de presa de decisions en la gestió de la granja lletera.

"Sempre m’impressiona que m’impressionin coses quotidianes. Un dia arribo a  casa i em sorprèn la posta de sol. I el sol es pon cada dia. I despertar-me al matí amb els roses i vermells de la sortida del sol. I el sol surt cada dia. O la sortida de la lluna. Aquest matí, en tornar de passejar la gosseta, m’he quedat bocabadat amb l’explosió de flors de “prunus” del jardí. I el veig cada dia.

Quantes coses deixem passar davant nostre sense aprofitar l’oportunitat de sentir l’emoció que ens regala cada moment. I hi ha moments a la vida que, forçat a caminar més a poc a poc, descobreixes moltes coses tan emocionants com quotidianes. Disfrutem-les!"

Sergio Calsamiglia

Escrit al xat familiar de WhatsApp

20 de març de 2023

 

Acte en memòria del Dr. Calsamiglia a la Jornada FEDNA-ANEMBE sobre nutrició de remugants

https://www.youtube.com/watch?v=0kc-WDDP35Y