Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Art i Musicologia

III Jornada d'Estudis Doctorals d'Art i Musicologia

23 nov. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

III Jornada d'Estudis Doctorals d'Art i de Musicologia

Modelant cultures: el concepte de poder a través de l’herència material, artística i musical al llarg de la història

15 I 16 DE DESEMBRE DE 2022

Cartell Jornades Doctorals

La III edició de les Jornades d'Estudis Doctorals d'Art i de Musicologia té com a objectiu aportar una visió interdisciplinària dins l’àmbit de les Humanitats, amb la intenció de reflexionar sobre el concepte de poder com a mitjà de diferenciació i prestigi en tots els seus nivells, en les diferents cultures i durant el transcurs de la història, a través de la cultura material, artística i musical.

L’exercici del poder, tant personal com institucional, ha funcionat en totes les societats com a base i motor en la creació i desenvolupament d’aquestes, utilitzant-se com a eina de diferenciació entre individus i col·lectius determinats. El poder, per tant, es crea a partir de la desigualtat i la jerarquia, elements presents en qualsevol cultura i que, per a poder existir, necessiten ser expressats i reconeguts per tothom. D’aquesta manera, un factor clau per a la legitimació del poder és la seva codificació en fórmules concretes que, molt sovint, podem trobar materialitzades en representacions artístiques, simbologia, mitologia, urbanisme, arquitectura, música, festes, rituals…

Així doncs, en les jornades d’enguany es vol aprofundir en l’anàlisi de casos concrets a partir de múltiples perspectives d’estudi, per a mostrar diversos tipus de fórmules que evidenciïn la diferenciació, l’autoritat i el prestigi, servint-nos com a eina per a conèixer amb més profunditat els mecanismes de funcionament de cada societat, des de l’Antiguitat fins als nostres dies.

 

L'esdeveniment tindrà lloc presencial a la Sala d'Actes de la Facultat de Filosofia i Lletres dijous 15 de 9:30 a 19:30 i divendres 16 de 9:00h a 13:30 h. També es podrà seguir per Teams.

Si vols participar com a assistent, ja et pots inscriure al següent formulari: https://doctorandsartimusi.wixsite.com/website/accedeix-a-l-esdeveniment o escrivint a Mireia.VilaRu@autonoma.cat

Totes aquelles persones que participin rebran un document d'assistència computable amb el Programa de Doctorat.

Dins de