Un homenatge a l’escriptor Manuel María Fernández Teixeiro

Manuel María Fernández Teixeiro
Els Estudis Gallecs UAB, en col·laboració amb la Secretaria Xeral de Política Lingüística, han organitzat una exposició al vestíbul de la Facultat i una conferència el passat dilluns 12 de desembre a l’aula 201, ambdues relacionades amb la vida i l’obra de l’escriptor gallec Manuel María Fernández Teixeiro, figura homenatjada el Dia de les Lletres Gallegues d’aquest any.

09/12/2016

Manuel María Fernández Teixeiro (Outeiro de Rei, 1929 – A Coruña, 2004) és un autor destacat pel caràcter combatiu i pel seu compromís polític. Abasta diferents gèneres, des de la poesia a la narrativa passant pel teatre i l'assaig. Entre la seva extensa producció, cal destacar per la seva rellevància Muiñeiro de brétemas (1950), Morrendo a cada intre (1952), Advento (1954), Terra Chá (1954), Documents personaes (1958) i Remol (1970), entre altres.
 
L'exposició, que es podrà visitar fins el 20 de desembre al vestíbul de la Facultat, està conformada per deu cartells que, a través de textos i imatges, mostren una panoràmica de la vida i de l'obra d'aquest poeta de la Terra Chá.
 
També es va celebrar la conferència “Escoitando Manuel María, bardo da Terra Chá”, a càrrec de la investigadora María Carreira, el passat dilluns 12 de desembre a l'aula 201 de la Facultat de Filosofia i Lletres. L’acte va formar part dels seminaris Non só Rosalía de Castro (NSRdC), organitzats en col·laboració amb els Estudis Gallecs i Portuguesos de la Universitat de Barcelona.

Més informació: Cartell de l'exposició
Cartell de la conferència