Perejaume inaugura el curs 2022/2023 a la Facultat de Filosofia i Lletres

4 components del grup Perejaume

El 18 d’octubre la Facultat de Filosofia i Lletres celebra l’acte d’inauguració del curs 2022/23 amb la conferència-recital musicada de l’artista Perejaume, acompanyat per Sílvia Bel, Neus Borell i Miquel Joan

04/10/2022

La Facultat de Filosofia i Lletres inicia oficialment el curs 2022/23 amb actes destinats a fer palesa la importància de la creació artística al Centre com a eix imprescindible per al cultiu d’experiències humanes i de reflexió crítica.  

El 18 d’octubre a les 11h s’inaugurarà la sala Tarotdequinze amb una exposició sobre l’editorial Alpina. La sala Tarotdequinze és un espai polivalent situat a l’inici de l’espina de les aules 200, que permet simultaniejar diverses activitats: exposicions temporals, activitats docents innovadores (classes inverses, treballs en grup, interacció amb les TIC) i activitats científiques i culturals (conferències, projeccions audiovisuals, tallers).  

La sala Tarotdequinze duu el nom en recordatori de la revista de creació literària impulsada a la UAB per Vicenç Altaió, Jaume Creus, Josep Maria Figueres, Lluís Urpinell (i, posteriorment, Josep Maria Fulquet) durant els anys 1972-1975. 

El mateix 18 d’octubre a les 12h, a l’Auditori, se celebrarà la inauguració del curs 2022/23 amb un acte presidit pel vr. de Relacions Internacionals, Dr. Màrius Martínez, i la degana, Dra. Margarita Freixas.  

L'acte central és la conferència, dita i cantada, de Perejaume, artista i escriptor molt vinculat a la territorialitat del món i reivindicador, cada vegada més del "camp" en detriment del "paisatge", això és, de la participació en detriment de la representació. Part d'aquestes consideracions prendran forma en la seva intervenció Xilema, acompanyat de l'actriu Sílvia Bel, de la cantant Neus Borrell i del guitarrista Miquel Joan.

Durant l’acte es lliuraran els premis Ad studia humanitatis fovenda, creats per la Facultat per distingir anualment una persona i una institució que hagin destacat per defensar en la seva praxi els valors dels estudis d'humanitats o per col·laborar en el desenvolupament dels estudis i la recerca del centre.  

En la modalitat individual, s'atorgarà al Dr. Lluís Ferrer Caubet, catedràtic de la Facultat de Veterinària i rector de la UAB durant els anys 2002-2009 per haver esperonat a la UAB accions destinades a afavorir la igualtat d’oportunitats (Creació del Programa Ítaca, 2004, i de l’Observatori de la Igualtat, 2005), la formació al llarg de la vida (impuls del programa “Universitat a l’Abast”, des del 2000-2001) i la cultura (anys temàtics de la UAB, a partir del 2002-2003, dedicat a les llengües). 

En la modalitat destinada a reconèixer la tasca d’una institució i els seus vincles amb la Facultat, s’atorga al Museu Nacional d’Art de Catalunya per la seva contribució a la difusió internacional, conservació i estudi de l’art català, així com per la col·laboració d’aquesta entitat en la formació d’estudiants en pràctiques procedents de graus i de màsters. En representació de la institució recollirà el premi el seu directorSr. Pepe Serra.  

Es lliurarà també el IV Premi a l’Excel·lència Docent de la Facultat de Filosofia i Lletres, a la Dra. Anna Bartra (Departament de Filologia Catalana) per la seva contribució a la consolidació i configuració de l’aprenentatge de la llengua catalana, en tots els seus nivells, al Campus de la UAB.  

Finalment, l’avinentesa servirà també per incorporar el retrat del Dr. Joan Carbonell i Manils (Departament de Ciències de l’Antiguitat) a la galeria de degans i deganes de la Facultat de Filosofia ​i Lletres.

Preguem a totes les persones interessades a assistir la seva inscripció en aquest formulari: acte d’inauguració del curs 2022/23.

 

Consulta el cartell