Manuel J. Borja-Villel inaugura el curs 2023/2024 a la Facultat de Filosofia i Lletres

...

El 5 d’octubre la Facultat de Filosofia i Lletres celebra l’acte d’inauguració del curs 2023/24 amb la conferència “Seis momentos de un tiempo otro” de Manuel J. Borja-Villel, Comissari de la 35a edició de la Biennal de São Paulo.  

 

 

26/09/2023

El 5 d’octubre la Facultat de Filosofia i Lletres celebra l’acte d’inauguració del curs 2023/24 amb la conferència “Seis momentos de un tiempo otro” de Manuel J. Borja-Villel, Comissari de la 35a edició de la Biennal de São Paulo.  

La Facultat de Filosofia i Lletres inicia oficialment el curs 2023/24 amb una reflexió profunda entorn del sentit de les Humanitats. Manuel J.Borja-Villel, des de la seva experiència, entre d’altres moltes activitats, com a impulsor de la transformació de la Fundació Tàpies (1990-1998), el MACBA (1998-2007) i el Museu Reina Sofia (2008-2023), ens parlarà de l’art com a element de commoció social en un context d’enfrontaments culturals en què és imprescindible descolonitzar les institucions.  

L’acte d’inauguració, presidit per la vicerectora de Qualitat, Dra. Tatiana Rodríguez i per la degana, Dra. Margarita Freixas, se celebrarà el 5 d’octubre a les 11:30 h a l’Auditori de la UAB.  

Durant l’acte es lliuraran els premis Ad studia humanitatis fovenda, creats per la Facultat per distingir anualment una persona i una institució que hagin destacat per defensar en la seva praxi els valors dels estudis d'humanitats o per col·laborar en el desenvolupament dels estudis i la recerca del centre.  

En la modalitat individual, s'atorgarà a la Dra. Teresa Sordé, catedràtica de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia com a reconeixement de la seva trajectòria de recerca de gran impacte social, destinada a analitzar i millorar la situació col·lectius desafavorits, i en especial a defensar dels drets de les dones, de la minoria ètnica gitana i de les persones migrades. Forma part del Grup d’Estudis en Migracions i Minories Ètniques i del CER Migracions i actualment dirigeix el projecte europeu H2020 REFUGE-ED destinat a generar eines per a millorar l’accés a l’educació i al benestar de la població en centres per a persones refugiades.  

En la modalitat destinada a reconèixer la tasca d’una institució i els seus vincles amb la Facultat, s’atorga a la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana per la seva contribució en la formació del nostre alumnat posant-lo en contacte amb entitats d’estudi d’arreu del territori de parla catalana, on han pogut desenvolupar estades de pràctiques i recerques que han fet créixer el coneixement de la nostra història i cultura. En representació de la institució recolliran el premi els Srs. Josep Santesmases i Ollé i Francesc Viso.  

Es lliurarà també el Vè Premi a l’Excel·lència Docent de la Facultat de Filosofia i Lletres, a la Dra. Maria Saña (Departament de Prehistòria), al Dr. Oriol Nel·lo (Departament de Geografia) i al Grau en Antropologia per la seva contribució a la consolidació de les metodologies pràctiques i el desenvolupament d’habilitats de recerca dins la docència de la Facultat. 

Preguem a totes les persones interessades a assistir la seva inscripció en aquest formulari: acte d’inauguració del curs 23/24

Consulta el cartell. 

 

Més informació: Cartell Curs 2023-2024