Ládio Veron explica a la UAB la lluita de les comunitats guarani-kaiowa

Les comunitats guarani-kaiowa viuen principalment a l'estat de Mato Grosso do Sul, al Brasil). Ládio Veron explicarà la seva realitat i els seus problemes amb el govern brasiler a una xerrada que pronunciarà el 21 de març, a la Facultat de Filosofia i Lletres, dins d'una gira per Europa.

16/03/2017

El 21 de març, la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà una xerrada del representant indígena Ládio Veron, que parlarà sobre la realitat de les comunitats guarani-kaiowa del Brasil. Veron viatja a Catalunya per difondre la situació dels guarani-kaiowa i establir una xarxa de cooperació a Europa. L'acte tindrà lloc a les 11,30 h, a l'aula 601, i està organitzat pel Departament d'Antropologia Social i Cultural.

Les comunitats guarani-kaiowa es veuen afectades per una ordenança del govern brasiler de Michel Temer que els dificulta -com també als altres pobles originiaris del país- obtenir el registre legal de les seves terres o mantenir-lo si ja l'havien obtingut. L'ordenança afavoreix els interesos empresarials a la zona i debilita el paper de la Fundació Nacional de l'Indi (FUNAI), l'òrgan més representatiu dels consells indígenes. Veron, a més, denuncia els tràmits burocràtics interminables als quals s'ha d'enfrontar qui vulgui protestar judicialment, així com la repressió que s'exerceix sobre les mobilitzacions reivindicatives.

Veron ha estat designat per realitzar aquest viatge per la gran assemblea guarani-kaiowa (Aty Guaçu). L'objectiu és establir contactes a Europa per bastir una xarxa internacional de suport a la seva causa i convidar les organitzacions involucrades a la xarxa a viatjar a Mato Grosso do Sul per prendre contacte amb les comunitats guarani-kaiowa i cooperar amb elles.

 

Notícies relacionades

Una tesi doctoral de la UAB, premiada pel CAC

Una tesi doctoral, llegida per Aida Martori i Muntsant, professora associada a la UAB, sobre la televisió pública de proximitat a Catalunya, ha guanyat el segon premi dels XXIX Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual. Llegir més

Joan Majó parla sobre el llegat d’Ernest Lluch en un acte a Rubí

L'Associació d'Amics de la UAB organitza la conferència ”Les perspectives de la socialdemocràcia” el 24 de gener, a les 19 h, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí. Joan Majó resumirà el pensament polític d’Ernest Lluch i el llegat que va deixar en els camps de l’economia, la política y la cultura. Llegir més

Totes les notícies