La professora Anna Bartra, membre numerària de l'IEC

IMGAnnaBartra

La filòloga i professora de la UAB Anna Bartra Kaufmann s'ha incorporat com a membre numerària a la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. Així es va aprovar en el Ple de l'IEC celebrat el 14 de desembre.

08/01/2018

La filòloga i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Anna Bartra Kaufmann, s’ha incorporat com a membre numerària a la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Així es va aprovar en el Ple de l’IEC celebrat el 14 de desembre.

Anna Bartra Kaufmann és doctora en filologia catalana i professora titular del Departament de Filologia Catalana de la UAB. Coordina el programa de doctorat en llengua i literatura catalanes i estudis teatrals, i el programa de doctorat en ciència cognitiva i llenguatge a la UAB. Entre les seves publicacions, destaquen articles com «Els components de la passiva. Una perspectiva diacrònica» i «La gramàtica històrica i la teoria lingüística» (Caplletra, 61; 2016).

Bartra es doctorà en filologia catalana (1986), amb la tesi Qüestions de la sintaxi d’ordre en català. Amb una àmplia experiència en formació del professorat, ha participat en diversos projectes de recerca de la Unió Europea orientats a la recerca de noves metodologies per a l’ensenyament de les llengües estrangeres, ha organitzat cursos per al professorat de secundària i ha contribuït en l’elaboració de materials docents per a batxillerat.

És coordinadora del Programa de Doctorat en Llengua i Literatura Catalanes i Estudis Teatrals, des del 2011, i del Programa de Doctorat en Ciència Cognitiva i Llenguatge, des del 2014, a la UAB. Ha estat membre de totes les comissions de reforma de Pla d’Estudis del Departament de Filologia Catalana i delegada del Departament de Filologia Catalana a la Comissió de Màster de la Facultat de Filosofia i Lletres (2013-2016).

També s'han incoporat a la secció filològica de l'IEC el filòleg i redactor en cap de l’edició de La Vanguardia, Magí Camps, el filòleg i catedràtic de la Universitat d’Alacant, Vicent Martines, i el també filòleg i professor de la Universitat de Lleida, Albert Turull. Alhora es va aprovar la incorporació de la filòloga hongaresa Ildikó Szijj com a membre corresponent adscrita a la Secció Filològica.

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies